Viac ako  4 000  receptov

Jablkový kysnutý koláč s drobenkou

Jablkový kysnutý koláč s drobenkou
nahoru
Jablkový kysnutý koláč s drobenkou Jablkový kysnutý koláč s drobenkou Jablkový kysnutý koláč s drobenkou Jablkový kysnutý koláč s drobenkou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté - Rezy s ovocím, bublaniny

Suroviny:

175 - 200ml mlieka
50 ml oleja
2 žltky alebo 1 vajce
350g polohrubej múky
štipka soli
1 lyžica práškového cukru kopcom
15g čerstvého droždia (1/3 kocky)

1 kg očistených nastrúhaných jabĺk, 1 vanilkový puding (37g), cukor podľa chuti

drobenka: 100g hrubej múky, 50g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor 20g, 50g masla, štipka škorice

Postup

Zamiesim si cesto, ja som ho dala urobiť do domácej pekárne. Ak budete robiť ručne, urobte si kvások zo 100ml mlieka, lyžičky cukru a droždia. Mlieko pridávajte postupne, až kým nevznikne vláčne a nelepivé cesto. Jablká nastrúham, poprášim pudingom a premiešam, aby sa jablká rovnomerne obalili pudingovým práškom. Cesto po vykysnutí rozvaľkám a dám na pomastený plech. Do jabĺk primiešam cukor a uložím ich na cesto, posypem drobenkou, nechám ešte 30 minút podkysnúť a upečiem. Ja som piekla na 180°asi 25 min. Každá rúra pečie inak, riaďte sa svojou rúrou.
Vanilkový puding môžete vynechať a dať len nastrúhané jablká. Ja puding dávam, pretože koláč potom pekne drží tvar a lepšie sa krája. Niekedy dávam aj čokoládový puding namiesto vanilkového - dcéra to má rada. Na foto je koláč s drobenkou z hnedého trstinového cukru.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Jablkový kysnutý koláč s drobenkou"

autor: Maty (neregistrovaný/á)
vložené: 05. 09. 2012 22:11:30  nahlásiť  reagovať
 

Zkusila jsem a omylem jsem přidala navíc 1 lžičku jedlé sody. Koláč byl výborný a nadýchaný. Už u této chyby zůstanu. smajlik

autor: Yanah
vložené: 15. 01. 2011 22:16:37  nahlásiť  reagovať
 

erika........jablká nevytláčam, ten puding to počas pečenia zahustí.........jedine, keď mám veľmi šťavnaté jablká tak maximálne trochu šťavy vylejem, ale šťavu z jabĺk nevytláčam.......

autor: ercicka
vložené: 15. 01. 2011 19:58:22  nahlásiť  reagovať
 

hiii, az teraz vidim aku mas krasnu lyzicku smajlik

autor: ercicka
vložené: 15. 01. 2011 19:57:49  nahlásiť  reagovať
 

jani, stavu nechavas v jablkach, alebo ju vytlacis?

inak ani nejadem komentovat tym vodnym lucom odkrojeny kusok smajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 15. 01. 2011 12:03:14  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik+3

autor: Silvia K.
vložené: 14. 01. 2011 17:38:41  nahlásiť  reagovať
 

Krásna fotka,takto večer by som to už nemala ani pozerať smajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz