Viac ako  4 000  receptov

Horehronské gule

Horehronské gule
nahoru
Horehronské gule Horehronské gule
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso

Suroviny:

Zemiaky
múku
soľ
mäso z bravčového karé
1 vajce
masť
slanina

Postup

Očistené a umyté zemiaky pomelieme a pridáme soľ, múku, vajcia a na drobno pokrájané kocky mäsa. Všetko dobre vymiešame do cestíčka tak hustého ako na halušky. Toto cesto hádžeme do osolenéj vriacej vody a necháme ich tam variť aspoň 10-15 min a raz za čas premiešame. Nakoniec po uvarení pridáme na tuku opraženú a na kocky pokrájanú slaninku a premiešame.

Poznámka

Je to veľmi dobré a môžete si k tomu dať aj mlieko najlepšie je pravé kravské mlieko. a cestíčko vhadzujte veľkou lyžičou.

Prajem Vám nikým nerušený obed dobrú chuť.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Horehronské gule"

autor: eva hubova
vložené: 08. 04. 2011 08:57:46  nahlásiť  reagovať
 

Místo slaniny jsem dala cibulku a udělala kuličkysmajliksmajliksmajlik+2

autor: vybusna
vložené: 11. 03. 2011 13:45:16  nahlásiť  reagovať
 

ja to poznam s udenym masom

autor: zuky18
vložené: 11. 03. 2011 11:16:21  nahlásiť  reagovať
 

ja sa ospravedlňujem za menšiu chybu má to byť 10-15 mäso je surové a musí byť pokrájané na drobné kocky ale nemusí to byť len bravčové karé. Môže to byť aj údené mäso. To je už len na Vás aké mäso použijete

autor: eva hubova
vložené: 10. 03. 2011 10:26:43  nahlásiť  reagovať
 

zuky a to maso je syrové nebo už upečené...když je syrové jestli se mi za těch 5 minut uvařísmajlik

autor: zuky18
vložené: 21. 01. 2011 19:56:29  nahlásiť  reagovať
 

tieto zemiaky sa dajú pomlieť na strúhadle nie na slzách ale na kráterikoch alebo na kuchynskóm robote

autor: Zuzana (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 01. 2011 09:35:05  nahlásiť  reagovať
 

a tie zemiaky ako zomliet? nedajú sa nastrúhat?

autor: eva hubova
vložené: 17. 01. 2011 00:20:15  nahlásiť  reagovať
 

Zajímavý receptsmajlik

autor: Silvia K.
vložené: 15. 01. 2011 22:56:35  nahlásiť  reagovať
 

smajlik to môže byť dobrá chuťovka smajliksmajlikvyskúšam +

autor: vybusna
vložené: 15. 01. 2011 18:45:07  nahlásiť  reagovať
 

mojej kamaratkina maminka ppochadzala z helpy a toto jedlo bolo u nich pravidlom....raz si ho priniesla v misticke aj na skolsky vylet. my sme mali chlieb so salamou a ona vytiahla tu misticku a lyzicu a mastila....vdaka za pripomienku


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz