Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Bábovky |
4 vajcia
4 Zlaté klasy alebo 160 g kukuričného škrobu (Maizena)
1 horčicový pohár cukru alebo asi toľko medu
3/4 pohára oleja
1 čl sódy bicarbóny
1 PL kakaa
trochu tuku na vymazanie formy
Vajcia s cukrom alebo medom šľahame do hustej peny asi 5 min na najvyššom stupni.
Zlaté klasy zmiešame so sódou a pridáme k vyšľahaným vajciam. Premiešame mixérom na najnižšom stupni.
Pilejeme olej a premiešame varechou. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej formy. Do zbytku primiešame kakao a vlejeme na bielu časť.
Pečieme vo vyriatej rúre asi na 180°C, podľa vašej rúry asi 45 min.
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Krásná bábovka+2
zabudla som napísať, že som ju piekla na 170-175° a vyzerala presne tak isto ako tá tvoja na foto a vnútri bola pekne nadýchaná a mäkká ako vatička určite ju budem piecť častejšie
misi, mozes pouzit aj puding, chcela som napisat akykolvek skrob, ale zemiakovy som este neskusala. inak myslim, ze zlaty klas ma taky obcash ako pudingy, asi 40g
Miesto zlateho mozem pouzit aj vanilkovy puding?
dakujem za fotku, urcite sa ti podarila lepsie ako mne, nabuduce to budem piect na nizsej teplote
+ tak bábovečka sa mi vydarila, aj keď som mala trochu obavy, pretože som musela dosť improvizovať, nemala som doma dosť zlatých klasov ani maizeny, tak som to doplnila kakaovým pudingom, čo je vlastne tiež kukuričný škrob....no a vyšla mi s toho krásna a chutná bábovka......a pridala som foto
postup povodneho receptu som si upravila, dolezite je, aby si poriadne vyslahala tie vajcia s cukrom a olej dala az na zaver a este je dolezite poznat svoju trubu, mne sa tie babovky tiez nedaria, lebo ich skoro vsetky spalim... a pritom ich peciem tak ako korpus na tortu, lebo je to prakticky to iste cesto
+ túto bábovku som kedysi dávno robila, ale nejako sa mi nevydarila........asi jej dám ešte jednu šancu, skúsim ju podľa tvojho receptu......