Viac ako  4 000  receptov

Punčové rezy

Punčové rezy
nahoru
Punčové rezy Punčové rezy
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy

Suroviny:

3 x piškótový korpus zo 4 vajec

4 vajcia
6 lyžíc vody
200 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
½ prášku do pečiva (6 g)

1 veľký pohár (700 ml) redšieho džemu-jahodový, malinový, ríbezľový, môže byť aj marhuľový

Punčový sirup:
500 ml malinového (alebo iného červeného sirupu
100 ml vody
100 ml rumu
punčová aróma
šťava z 1 citróna
cukor podľa chuti

Poleva :
250 g práškového cukru
1 lyžica vriacej vody
1-2 lyžice citrónovej šťavy
štipka červeného farbiva

Postup

Žĺtky vyšľahám s cukrom, postupne pridávam vodu po lyžiciach, zašľahám múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka, už len ručne, tuhý sneh z bielkov. Pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15-20 min na 180°C (každá rúra pečie inak, riaďte sa svojou rúrou). Takto upečiem 3 piškótové korpusy.

Spodný korpus natriem hrubšou vrstvou džemu. Stredný korpus rozkrájam na 5-6cm pásy.

Punčový sirup nalejem na hlboký plech, jeden pás cesta krátko namočím do sirupu a položím na spodný korpus. Vedľa neho položím suchý nenamočený pás a vedľa znovu namočený v sirupe. Takto poskladám celý stredný plát.

Zvyšným sirupom rovnomerne polejem len namočené pásy. Tie suché sa napijú sirupu od tých namočených a malo by vzniknúť mramorovanie.

Natriem zvyšným džemom a dám tretí piškótový korpus.
Navrch položím prázdny plech, zaťažím a nechám cez noc v chladničke.

Na druhý deň natriem polevu. Krájam ostrým nožom.

Sirup: Do vriacej vody dám cukor, nechám krátko prevrieť, aby sa cukor rozpustil, odstavím a pridám sirup, rum, arómu, citrónovú šťavu a nechám trochu vychladnúť. Ochutnám a dosladím. Každý sirup je iný, preto neuvádzam množstvo cukru.

Poleva: Preosiaty cukor vymiešam s vodou a citrónovou šťavou.

Poznámka

Ak sa vám zdá skladanie stredného plátu zložité, tak ho nekrájajte a jednoducho ho celý rovnomerne polejte punčovým sirupom. Džem je najlepší redší bez veľkých kúskov ovocia. Sirup je najlepší malinový, ale môže byť aj jahodový, višňový alebo lesná zmes. Kupujem kvalitné sirupy, ktoré majú čo najmenej chemických prísad. Pomer vody, sirupu a rumu si môžete upraviť podľa chuti, tak aby bolo sirupu celkovo 700 ml. Ak budú zákusok jesť aj deti, môžete rum vynechať a do 700 ml doplniť vodu alebo sirup.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
12 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Punčové rezy"

autor: ercicka
vložené: 22. 12. 2014 14:45:28  nahlásiť  reagovať
 

Ahoj jani, idem sa na to vrhnut, drz mi palce :) smajlik

autor: PAULA (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 10. 2012 18:52:32  nahlásiť  reagovať
 

Yanah:Aky dzem pouzivas ty?smajliksmajlik

Yanah:

autor: Yanah
vložené: 27. 10. 2012 18:37:27  nahlásiť  reagovať
 

PAULA: ďakujem ... aj ja dúfam, že sa vydarí a bude vám chutiť.
Ja nechám polevu úplne stuhnúť a až potom krájam ostrým nožom. Keď nechcem, aby mi akákoľvek poleva popraskala (hlavne čokoládová), namáčam nôž pred každým zárezom do poriadne horúcej vody.

autor: PAULA (neregistrovaný/á)
vložené: 25. 10. 2012 09:21:37  nahlásiť  reagovať
 

smajlik SUPER VYZERA.SKUSIM HO NA VIANOCE.DUFAM ZE SA VYDARI smajlik ALE CHCEM SA OPYTAT KED DAM POLEVU TAK JU NECHAT IBA TROSKU PRITUHNUT A HNED REZAT LEBO KED TO STUHNE TAK ZVYCAJNE POLEVA PRASKA AJ COKOLADOVA smajlik

autor: mata (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 08. 2012 11:55:31  nahlásiť  reagovať
 

vyzera skvele hned zajtra ho upeciemsmajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 31. 08. 2011 20:14:43  nahlásiť  reagovať
 

nie, nie adelka ... žiadne farbivo nedávam, ten sirup je dostatočne červený ... záleží aký sirup použiješ, niektoré majú sýtejšie farby (napríklad malinový a lesná zmes je tmavší ako jahodový) ...

autor: adelka (neregistrovaný/á)
vložené: 31. 08. 2011 18:37:49  nahlásiť  reagovať
 

dobry den,chcela by som sa opytat,ci nejde do stedneho platu potravinarske farbivo ked je take krasne cervene,dakujemsmajlik

autor: ejmy10 (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 01. 2011 17:43:31  nahlásiť  reagovať
 

urcite ho vyskusam je to moj najoblubenejsi zakusok smajlik ....

autor: Yanah
vložené: 25. 01. 2011 13:22:06  nahlásiť  reagovať
 

evka, teraz som to bola zmerať, je to 32x40cm....je to taký obyčajný plech, čo bol so sporákom, keď som ho kúpila....má nízke okraje a na jednej strane je skosený, aby sa dala piškóta pekne z neho vyšuchnúť.....

autor: eva hubova
vložené: 25. 01. 2011 12:49:06  nahlásiť  reagovať
 

Jani jak máš velký plech když pečeš ty piškoty...máš je takové krásné a vysoké...smajliksmajlik

autor: Iljusa
vložené: 20. 01. 2011 07:56:05  nahlásiť  reagovať
 

Krásné smajlik - budu muset také někdy zkusit smajlik

autor: Yanah
vložené: 18. 01. 2011 21:08:07  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ďakujem všetkým za pekné komentáre.......

autor: Jana Pa
vložené: 18. 01. 2011 18:50:36  nahlásiť  reagovať
 

Tak na něco tak hezkého a určitěsmajlik, já nemám, tak se alespoň koukám a koukámsmajliksmajlik

autor: ivulinka
vložené: 18. 01. 2011 15:50:42  nahlásiť  reagovať
 

Chtěla bych to také tak umětsmajlik

autor: zizala
vložené: 18. 01. 2011 13:58:50  nahlásiť  reagovať
 

Krásné punčáky smajliksmajlik

autor: ercicka
vložené: 18. 01. 2011 12:12:43  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: michsamant (neregistrovaný/á)
vložené: 18. 01. 2011 10:44:43  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 18. 01. 2011 10:40:24  nahlásiť  reagovať
 

moj ty boze....taketo robila moja mamka a to bola prosim pekne profesionalna cukrarka...yanah...si zazracnica

autor: amalia
vložené: 18. 01. 2011 07:33:09  nahlásiť  reagovať
 

Tak také punčáky nekúpiš...smajlik +3smajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 17. 01. 2011 22:53:33  nahlásiť  reagovať
 

Punčáky mám ráda a ty Tvoje jsou přímo výstavnísmajliksmajlik+1

autor: Jindra (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 01. 2011 22:50:29  nahlásiť  reagovať
 

Moc pěkné řezy, vyzkouším.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz