Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Slané pečivo |
2 hrnceky hladkej muky
1/2 lyzicky soli (nie kopcito, skor plocha polovica)
3 lyzice praskoveho cukru
1 plocha lyzicka prasku do peciva
5 lyzic nesoleneho zmaknuteho (nie roztopeneho) masla
1 hrncek hustej smotany
Do mise preosejeme muku, pridame cukor, sol a prasok do peciva a dobre premiesame prstami. Pridame zmaknute maslo a smotanu a vypracujeme cesto, aby vsetko spolu pekne drzalo. Poprasime ho mukou, aby sa nam nelepilo na ruky pri dalsej praci s nim.
Cesto polozime na plech a dlanami ho roztlacime na asi 2-3cm hrubu placku (nevalkat!).
Placku rozrezeme na 8 rovnakych trojuholnikov, ktory posunieme trosku dalej od seba.
Kazdy trojuholnik potrieme troska smotanou a troska poprasime praskovym cukrom (naozaj len malicko). Ruru predohrejeme na 220st. a pecieme prvych 10 minut na 220 st. Potom ruru zmiernime na 180st.-200st. a dopecieme asi 25 minut dohneda. Teplotu rury si treba nastavit podla toho ako vam pecie bezne buchty.
Objem hrnceka, ktory som pouzila pri merani surovin je 200ml.
http://akochutimasala.blogspot.in/2011/01/scones.h...
![]() |
Autor: michsamant (Michaela Samant) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
A dakujem vam za komentare
Evka, vyzeraju chrumkavo, ale su uplne makkucke
Vypadá to křupavě+4...už ani nepíšu,že vyzkouším
+ ja tiež poznám len z počutia.......nádherné foto
ako vždy....
a ja o tomo pecive nic neviem....tak bac na vyskusanie
miška, okamžite +1
Scones mám rada s creme fraiche alebo s bielym jogurtom