Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Rezy s ovocím, bublaniny |
1 vajce
100 g kryštálového cukru
100 ml mlieka alebo vody
50 ml oleja
150 g polohrubej múky
½ prášku do pečiva (6 g)
Krém:
1 hustá kyslá smotana
1 sladká smotana na šľahanie (spolu maximálne 500 g)
1 vanilkový puding Créme Olé (bez varenia)
1 vanilkový cukor (20 g)
forma na ovocnú tortu s vyvýšeným okrajom
Vajce vyšlahám s cukrom do peny, pridám tekutiny a nakoniec múku s práškom do pečiva.
Pečiem vo vymazanej a hrubou múkou vysypanej forme, asi 15-18 min na 180°C (každá rúra pečie inak, riaďte sa svojou rúrou). Korpus vyklopím a po vychladnutí naplním krémom, obložím ovocím a dám na chvíľu do chladničky. Niekedy polejem želatínou alebo dozdobím čokoládou, nie je to nutné.
Torta sa dá krájať už cca pol hodiny po naplnení, ale lepšie je nechať ju zopár hodín v chladničke stuhnúť.
Krém: Obidve smotany dám do misky, nasypem puding a vyšľahám hustý krém.
Puding Créme Olé môžete dať aj kakaový. Ovocie akékoľvek čerstvé aj zavárané. Piškótový korpus môžete samozrejme aj kúpiť. Ten môj je skôr taký hutný, nie je to klasický nadýchaný piškótový korpus, preto ho dávam pod rôzne smotanové krémy.
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+1
určitě nezbylo+3budu muset taky něco upéct...ale mám teď nějaký pečící útlum
Krása
Pekná torta