Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
Krokety: 180 g mrazeného špenátu, 400 g kyslej kapusty (zelí), olej, 100 g bielej surovej klobásy, 6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, hladká múka, 150 g strúhanky
Omáčka: 2 lyžice masla nebo oleja, 3 lyžice hladkej múky, 250 ml zeleninového vývaru, 250 ml mlieka, 200 g strúhaného syra
Kapustu vymačkáme a nakrájame, pridáme špenát a na troške oleja podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, vytlačíme do nej klobásku, pridáme 4 vajcia, soľ, čierne korenie, trošku oriešku a toľko strúhanky (asi 100 g), aby sa dobre tvarovali valčeky. Z hmoty tvarujeme krokety (valčeky) asi 8 cm dlhé, priemer 2,5 cm. Obalíme ich v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke a smažíme zo všetkých strán. Omáčka: na oleji opražíme múku, prilejeme vývar a mlieko a za stáleho miešania povaríme 5 minút. Vmiešame syr a necháme ho roztaviť. Osolíme, opipríme. Teplé krokety podávame s teplou omáčkou a zemiakmi alebo hranolkami..
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Bielu klobásu kupujem v Carrefoure, ale vyrába ju občas aj Tauris a dostať ju v ich predajniach.
tejaj...kde kupujes na slovensku bielu klobasu??????