Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
250g čerstvých húb (môžu byť aj šampiňóny alebo hlivy), 2 hrste sušených húb, 1,5 - 2 l slepačieho vývaru, 1 väčšia šalotka, 3 veľké zemiaky, 3 pl olivového oleja, 200 ml smotany na varenie, 30 g masla, 2 bobkové listy, ocot, cukor, čierne korenie, soľ
Nadrobno posekanú šalotku speníme na oleji. Keď zozlatne, pridáme pokrájané čerstvé huby a sušené huby, ktoré sme predtým namočili do vody (aj s trochou vody, dávame pozor, aby sa do hrnca nedostali drobné smietky, ktoré obyčajne zostanú na dne mištičky). Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a pridáme bobkové listy. Varíme 15-20 minút, potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Ochutíme cukrom a octom (ja dávam 1 pl cukru na 2 pl octu)a necháme prevrieť. Do polievky nalejeme smotanu,zjemníme maslom, premiešame a odstavíme z ohňa.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
vyzerá chutne,vyskúšam...
+ varievam veľmi podobnú polievočku, ale nikdy ma ešte nenapadlo skombinovať čerstvé aj sušené huby
Hřibovky ty zbožňuji+3
Vypadá moc pěkně+