Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 |
800 g chudého bravčového mäsa, 300 g čerstvých húb alebo šampiňónov, 200 ml šľahačkovej smotany, 1 veľká šalotka, 2-3 mrkvy, 1 čerstvá čili paprika, 100 ml suchého bieleho vína, 3-4 pl olivového oleja, petržlenová vňať, čierne korenie, soľ
Mäso pokrájame na hrubšie plátky (nevyklepávame) a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Dávame naraz iba toľko, aby sa mäso opieklo, ale nedusilo. Opečené plátky vyberáme na tanier. Do tej istej panvice dáme nadrobno pokrájanú šalotku a kolieska mrkvy, premiešame, posolíme a prikryté krátko podusíme. Potom pridáme opečené plátky mäsa a pokrájanú čili papriku. Premiešame, podlejeme vínom, zakryjeme pokrievkou a 15-20 minút dusíme. Medzitým si nakrájame huby a pridáme ich k mäsu. Podlejeme smotanou, prípadne dochutíme čiernym korením či soľou a zakryté krátko dusíme, kým nie sú hotové huby.
Podávame s nokmi (recept som pridala do príloh).
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
www.toprecepty.skNoky robim podla receptu mojej mamy - kolko vody objemovo, tolko vajicok, rozmiesat, pridat hrubu muku, sol a ihned hadzat alebo cez cez haluskovac do vriacej osolenej vody. Scedit, preplachut studenou vodou a dat do kastrola s rozpalenou mastou alebo olejom.
+ krásny recept....robím podobne...nabudúce skúsim pridať čili papričku a víno podľa teba
+1