Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 1.30 | |
Počet porcií (kusov): 6 |
POTREBUJEME :
hlávková kapusta biela 1/2
cibuľa 1 ks
paradajkové pyré 500 ml
paradajkovy pretlak
cukor kryštálový 1 - 3 pol. lyžica
múka hladká 2 káv. lyžička
olej
drvená rasca,vegeta,bujon
mleté čierne korenie
soľ,magi
Fašírky:
hovadzie mleté mäso 400 g
vajce 1 ks
cibuľa 1/2
cesnak 1 strúčik
mletá červená paprika 1 káv. lyžička
soľ
mleté čierne korenie
majorán,rasca
Postup prípravy :
Umytú kapustu nadrobno nakrájame (alebo nastrúhame). Na oleji do sklovita orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme časť narezanej kapusty, posolíme a premiešame. Keď sa kapusta v hrnci zdusí a klesne pridáme zvyšnú kapustu, mleté čierne korenie,vegetu,bujon, drvenú rascu a premiešame. Kapustu podlejeme vodou (približne do výšky kapusty), prikryjeme a podusíme takmer do mäkka (ak je kapusta mladá je udusená za chvíľu 15 – 20 min). Do udusenej kapusty pridáme paradajkové pyré ,pretlak a premiešame. Na zahustenie vlejeme zápražku (olej, hladká múka, trocha vody na rozmiešanie) a necháme aspoň tri minúty prevrieť. Podľa potreby dochutíme cukrom. Fašírky: Mleté mäso zmiešame vajíčkom, nastrúhanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, majoránom, soľou a koreninami. Na zahustenie pridáme podľa potreby 1 – 2 lyžice strúhanky. Všetko dobre premiešame do jednej masy, vyformujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vypražíme na rozpálenom oleji. Ako prilohu podavame chlieb ,knedlu alebo zemiaky kto co ma rad. DOBRU CHUT PRAJEM :)))))
Autor: zuzik33 (zuzana buzgova) | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.