Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
30 dag kyslej kapusty s 1 l nálevu, 2 hrste sušených húb, 2 druhy klobásy ( po 2 nožičkách ), 60 dag údeného mäsa, 3 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky
papcun : polohrubá múka, soľ, 1 vajce
Údené mäso vo vode uvaríme do mäkka a narežeme na kocky. Kapustu s nálevom dáme do hrnca, pridáme huby a varíme ( neprevárame zbytočne dlho, ničia sa vitamíny ). Pridáme na kocky narezané mäso aj s vodou, v ktorej sa varilo. V kastróliku na oleji opražíme do svetla múku, zalejeme trochou vody a rozvaríme. Vlejeme do kapustnice a povaríme. Nakoniec vmiešame na kolieska narezanú klobásu a necháme prejsť varom. Kapustnicu podávame s „papcunom“ ( ten môžeme pripraviť dopredu, vysušiť a uschovať v plátenom alebo papierovom vrecúšku ): Polohrubú múku zmiešame s vajcom, soľou a takým množstvom vody, aby sme vymiesili pevné cesto. Cesto nastrúhame na drobnom strúhadle, rozsypeme po utierke alebo papieri a necháme preschnúť. Potom uvaríme v osolenej vode ako cestoviny.
Varíme rôzne druhy kapustnice, ale táto sa varí len na Vianoce. Je to dobrota.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.