Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Strukoviny |
200 g lúpaného žltého hrachu, 100 g prerastanej slaniny alebo údeného bôčika, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletej červenej papriky, rasca, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 200 g očistených surových zemiakov, bujón, 200 g klobásy, olej, soľ
Deň vopred namočený hrach uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme v kastróle a opražíme na nej narezanú cibuľu. Vmiešame pretlak, rozotretý cesnak, papriku a trochu rasce. Pridáme zemiaky narezané na menšie kocky a scedený hrach. Klobásu narežeme na kolieska, opečieme na oleji a spolu s olejom pridáme k hrachu. Zalejeme takým množstvom bujónu, aby bol hrach ponorený. Kastról prikryjeme pokrývkou a jedlo v rúre dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Tejajka,ráno som sa dozvedela,že k nám príde na obed viac kamarátov,tak som nevedela rýchlo čo uvariť (pôvodne sme chceli len zlikvidovať zbytky) a natrafila som na tento recept,akurát že som to spravila z fazule.Výborné a rýchle,fazuľu som mala predvarenúChalani ešte nejedli,ale mne chutiloBod