Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pokrmy z vnútorností | |
Počet porcií (kusov): 4 |
800 g bravčových sŕdc (3-4 kusy), 4 paradajky, 4 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 4 pl oleja, 1 čl harissy alebo sambal oelek, 1 čl zmesi 4 korení (muškátový oriešok, zázvor, kardamóm, koriander), 1 pl mletej sladkej papriky, lístočky zo 4 vetvičiek tymiánu, 50 ml bieleho rumu alebo vodky, 200 ml hustej smotany, soľ, 1-2 bobkové listy
Bravčové srdcia povaríme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom. Potom ich scedíme, necháme vychladnúť, odkrojíme mastné časti a mäso pokrájame na plátky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme plátky sŕdc, zmes 4 korení a mletú sladkú papriku. Podlejeme trochou vody a prikryté dusíme20-30 minút, kým srdcia nezmäknú. V prípade potreby dolejeme vodu a premiešame, aby mäso neprihorelo. Keď sú srdcia mäkké, pridáme ošúpané paradajky pokrájané na kocky, ochutíme harisou a dusíme ešte 10 minút. Nakoniec podlejeme bielym rumom alebo vodkou, čo dodá mäsu jemnosť, premiešame s prelisovaným cesnakom a zahustíme smotanou. Stíšime plameň a miešame, kým omáčka nezhustne. Potom odstavíme z ohňa a primiešame lístky tymiánu. Podávame s ryžou alebo s parenou knedľou.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+ už len podľa surovín usudzujem že je to určite dobré...