Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
mrazený špenát (je rôzne balený, ja som mala 400g)
1 vajce, soľ,
polohrubá múka podľa potreby
trochu vody, ak to preženiete s múkou...
Z rozmrazeného špenátu, vajíčka múky a štipky soli vymiešam polotuhé cesto s ktorého sa dajú robiť halušky. Ja používam "haluškáreň" cez ktorú pretláčam halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú navrch ešte chvíľu ich povarím a vyberiem. Ak viem, že halušky budeme jesť neskôr, tak ich prelejem studenou vodou, nechám dobre odtiecť a trochu omastím olejom, aby sa nezlepili dokopy. Výborné sú napríklad s vajíčkom, s bryndzou alebo rôznymi syrovými omáčkami. A tiež ich často robím ako závarku do niektorých polievok. No a samozrejme sa dajú použiť aj ako príloha k nejakému mäsku so šťavou.
Z čerstvého špenátového pretlaku (pyré) by boli halušky ešte lepšie, ale čerstvý špenát ja bežne nekúpim, takže preto mrazený. Množstvo múky záleží od množstva a kvality špenátu ktorý použijete.
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
máme doma radi "farebné halušky" +1
Super nápad.
Tak tohle jsem ještě nejedla+3
ďakujem za komentáre... je to veľmi jednoduchý recept, myslela som, že ho tu už máme, ale zistila som že nie...
akurat ich varim, su fantasticke!!!!!!!
halušky sú super... môžem potvrdiť
tak toto vyskusam... skoda, ze nemam cervenu repu, zajtra musim kupit, mnam!!!