Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa | |
Čas prípravy: 1hod. |
300 g šunky pražskej, alebo podľa chuti
200 g salámy nakrájanej na jemné kolieska
300 g tvrdého syra
maslo – Rama alebo Flóra
4–5 vajíčka uvarené na tvrdo
3-4 ks sladkokyslých uhoriek
1-2 kapie alebo červené papriky
1-2 zelené papriky
2-4 paradajky
2-3 nakrájané sendviče alebo čerstvý chlebík
jedna oválna misa
Pripravíme si nakrájané sendviče alebo čerstvý chlebík, dáme uvariť 4-5 vajíčiek na tvrdo, narežeme sladkokyslé uhorky na tenké kolieska,1-2 kapie alebo červené papriky narežeme na jemné kolieska, ale na chlebíčky dáme iba polovičky, tak isto aj zelenú papriku aj paradajky takým istým spôsobom nakrájame a dáme ich do pripravených mís.
Paradajky dávame podľa veľkosti. Syr zatiaľ nenastrúhame, ale ho nastrúhame až na koniec. Ak sú vajíčka uvarené a vychladené, narežeme ich na kolieska.
Pripravíme oválnu misu a začneme pripravovať chlebíčky. Namažeme sendvič maslom, dáme na neho šunku, salám - 2 kolieska preložené cez seba, nato položíme koliesko paradajky (podľa veľkosti môžu byť polovice), potom dáme koliesko vajíčka, na to kapiu, alebo červenú papriku a zelenú papriku.
Začíname takto chlebíčky postupne ukladať v dolnom rade vedľa seba, postrúhame syr na jemno, ďalší rad sa ukladá na ne šikmejšie, znova sa postrúha syr na jemno a tak sa pokračuje až po vrch, robí sa viac radov ( robí sa pyramída ), chlebíčky sa postupne uberajú, až na vrchu ostane jeden alebo dva chlebíky. Na každý rad sa postrúha najemno syr a až na koniec sa postrúha syr nahusto, aby sendviče nebolo ani vidno, ako je to na fotke. Namiesto sendviča sa dá použiť aj čerstvý chlebík. Takáto misa sa používa pri sviatočných, rodinných príležitostiach alebo výročiach.
Prajem dobrú chuť!
Iva
Môj vlastný recept.
Autor: iva.gaj. | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
ako sa to dá jesť? vidličkou?
Slniecko: slovo ingrediencia je dávno zdomácnené slovo, podobne ako kino, víkend a mnoho ´dalších slov. Stačí sa o tom informovať.
Mäkké a tvrdé "i" a celá gramatika je súčasťou slovenského jazyka presne tak ako štylistika a fonetika.
Neviem kto upravuje jednotlive recepty, ale slovo ingredience nahradte slovom suroviny- Slovaci. Vzdy to tak bolo a nedohadujte sa na tvrdych a makkych \\\"i\\\", alebo hlupych ciarkach...
iva.gaj.:
1. Nijaké sladkokyslé som nemenila na kyslé. Tú možnosť má každá moderátorka, a ty nevieš, ktorá to bola, tak ma, prosím, neobviňuj.
2. Nie vždy sa píše pred spojkou "alebo" čiarka. Ak sa jedná o vylučovaciu spojku, čo v tomto prípade je, tak sa čiarka nepíše. Takže si správnu gramatiku opravila na zlú.
3. Nerozumiem, čo myslíš "kapia je červené".
4. Čo je to "v medziach mormi" ?
5. Kvalita webu sa bohužiaľ, či chceme alebo nie, meria aj kvalitou textu na ňom uvedenom. Takže aj na tom pravopise trocha záleží. A nielen na pravopise, ale aj použitých slovách. Ono je totiž napr. rozdiel medzi radom a radou.
Škoda, že som si neskopírovala pôvodnú verziu, ale nepredpokladala som takúto reakciu.
Viac sa k tomu nebudem vyjadrovať.
tejaja: prepáč, ale keď opravuješ niekoho ,,recept",tak pred ,,alebo" sa dáva stále čiarka. Nemeň moje slová napr. ,,..sladkokyslé uhorky" si zmenila na ,,kyslé uhorky" a každý vie, že kapia je červené...atď. Našla som po tebe zopár chýb, už som ich opravila. Aj v iných receptoch som videla more chýb,ale ich nekomentujem. Ja sa neurážam, ale keď mi niekto drzo napíše, tak dostane odpoveď v medziach mormi. Keď niekomu napíšem, že je ,,dobrý slovenčinár", tak to nemyslím v zlom. Ja som túto záležitosť ukončila s komentárom zo dňa 28.9.2011 ,, OK máš pravdu" a zabudla som na to, ale túto tému si znova otvorila. Mňa zaujímajú recepty ako také a nie druhého gramatika-slovenčina! OK
iva.gaj.: prepáč, ale senvič mysa má pravdu, poopravovala som pravopisné chyby, bolo ich dosť veľa. Až na štylistiku, to už som nechala tak.
Nemusíš sa hneď urážať, aj keď na druhej strane je pravda, že to mohla napísať jemnejšie.
Sendviče vyzerajú krásne, škoda by bolo nechať recept neopravený
vybusna: OK máš pravdu...
ach...to som si nevsimla..prepac iva. taketo neregi vymazuvam.
senvič mysa:... už si spokojná?Prečítaj si to ešte raz. Ak nájdeš ešte chybu tak daj vedieť,radá ju opravím,pravdepodobne si výborná slovenčinárka,ale ja som programátorka cez PC...a veľmi rada varím už veľa rokov...
moje nervy tomu hovorím slovenčina
"chlebíčky sa postupne uberaju, až na vrchu ostane jeden, alebo dva chlebíky"
ty si fakt dobrá
a rama zaručene nie je maslo
+ presne takéto bohato obložené sendviče robievala kedysi moja mamina, ďakujem za pripomenutie...
Krása,bývaš ďaleko?- žeby som zaskočila
Moc hezký a určitě dobrý recept Vyzkouším, ale už dnes posílám bodíka