Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
1 kg v šupke uvarených zemiakov, asi 300 g polohrubej múky, 1 žĺtok, 1 kocka droždia, 50 g masla, soľ Plnka : 250 g kyslej smotany, 100 g detskej krupice, masť alebo maslo, soľ
Zemiaky na jemno nastrúhame, pridáme roztopené maslo, rozmrvené droždie, žĺtok, múku a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme valec, z ktorého postupne režeme kúsky a rozvaľkáme ich na placky ( priemer asi 20 cm ). Každú placku potrieme rozpustenou masťou, potom ju potrieme smotanou, posypeme krupicou a trocha osolíme. Stočíme a ukladáme tesne k sebe do vymasteného pekáča. Placky potrieme tukom, navrch natrieme zvyšok smotany a v rúre upečieme. Podávame ako prílohu k polievkam a k omáčkam, narezané na kúsky chutia aj k vínu. Sú výborné aj s kyslým mliekom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ahoj tejeja!
Dnes na obed som to spravila a bolo super,aj moj syn s toho jedol a chutilo mu.Určite budem robiť viac krát.Díky za recept.Maria
Tahle jídla miluju+