Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty |
![]() |
Čas prípravy: 60 min. |
![]() |
Počet porcií (kusov): 12 |
Cesto: 3 dcl krupica /detská
3 dcl. mlieko
18 dkg práškový cukor
1 vajce
1 prášok do pečiva
7,5 dkg mleté orechy
Krém: 20 dkg Hera
15 dkg práškový cukor
7,5 dkg mleté orechy
1 vanilkový cukor
3-4 lyžíc mliek
1 lyžica rum
Cesto: Krupicu zalejeme s 3dcl mlieka na 2-3 hodiny. Potom pridáme cukor,vajce a orechy zmiešané s práškom do pečiva. Premiešame aby sa suroviny dobre spojili a nalejeme do papierom vystlaného menšieho plechu. Ja som použila plech o rozmeroch 24x40 cm. Cesto rovnomerne rozotrieme a pečieme pri 200°C do zlata. Keď sa mierne oddeľuje od kraja a na hmat je pružné, pootvoríme dverká rúry a vypneme. Po 2-3-och min. cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyklopíme, stiahneme papier a dookola tenko zarovnáme / obrežeme /kraje, ktoré potrháme do misky a zalejeme 3-4 lyzicami mlieka a lyžicou rumu a pomágame. Cesto prekrojíme pozdĺž na dva rovnaké diely, ktoré spoíme krémom. Krémom potrieme aj vrch aj obvod torty a nakrájame na úhľadné trojuholníky, ktoré ozdobíme polovicou orecha.
Krém: Heru, práškový a vanilkový cukor dobre vymiešame, pridáme orechy a masu z okrajov cesta.
Recept je prevzatý z maďarskej knihy receptov: "Nagyi suti", čo znamená: Babkiné pečenie.
![]() |
Autor: Klaris (Klára Keselyová) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
5 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
+
Zajímavý receptík+4
+ Klaris, ďakujem za zaujímavý recept...určite niekedy vyskúšam