Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
700 g vykosteneho kuracieho masa (kosti zbierame na vyvar), 1 cervena paprika, 1 cibula, 3 struciky cesnak, 1 paliva papricka, lyzicka mlete cierne korenie, lyzicka mleta cervena paprika, 100g ryza, 80ml biele vino, pol konzervy paradajok aj s nalevom (alebo 3 osupane cerstve), bujonova kocka, 3 male bobkove listy, 100g olivy bez kostky.
Ocistene papriky, cibulu, paradajky nakrajame na kocky, cesnak na platky. Vykostene kusky kuracieho masa, posolime.
Vo vyssom kastrole rozohrejeme male mnozstvo oleja a maso na nom zo vsetkych stran dobre opecieme do zlata. Maso prelozime do pekacika s vyssim okrajom.
Do vypeku vlozim papriky, cibulu a cesnak a orestujeme, posolime, pokorenime.
Do tejto zmesi pridame preplachnutu ryzu, mletu papriku, premiesame, zalejeme bielym vinom, pridame paradajky aj so stavou, ak pouzivate cerstve paradajky, tak v troche teplej vody rozriedte lyzicku paradajkoveho pretlaku. Na zmes rozmrvime bujonovu kocku a vsetko zalejeme 200ml horucej vody, pridame olivy...ja som ich nakrajala na mensie kusky, ale mozu ostat aj v celku. Nakoniec vlozime bobkove listy, vsetko nechame prevriet a touto zmesou zalejeme opecene kuracie kusy.
Pekacik prikryjeme alobalom a vlozime do vyhriatej rury na cca 60 min.
zdroj/dobre jedlo
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+1, musim vyskúšať
ty šibalkaako budeme vítať jar, keď nás lákaš na takéto jedlá?
+ mňam ... nestíham ukladať a nieto ešte variť ...
to je krása+2
no vyskúšam a poviem.Ja mám tiež rada podobné jedlá z ryže aj bez mäsa
silvia...ved tak olivy nahrad niecim inym, ale mozem ta uistit, ze oliva nasiakne stavu a nema svoju typicku chut.
toto jedlo robievam casto, pridala som jednu variantu do podobnych receptov. Ja takuto ochutenu ryzu zboznujem a niekedy urobim ku kuratu klasicku zemiakovu kasu a ryzu mame ako samostatne jedlo.
Aj keď ja na olivy niesom,ten zbytok je nááádherný