Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zdobenie |
na korpus:
4 vajíčka
4 Pl teplej vody
120 g kryšt.cukru
100g múky
75g maizeny
1/2 prášku do pečiva
štipka soli
na plnku:
ananásový kompót
mandarinkový kompót
2 šľahačky
van.cukor
uvarená káva
rum
citrónová poleva
Oddelíme bielka od žĺtkov.Z bielkov a štipky soli vymiešame tuhý sneh.K žĺtkom pridáme teplú vodu a vymiešame do peny,potom postupne prisýpame cukor a vymiešame.Zľahka vmiešame 1/3 snehu.Maizenu s múkou a práškom do pečiva si preosejeme a spolu premiešame.Pridáme do zmesy a zľahka zamiešame.Nakoniec pridáme zvyšný sneh a premiešame,kým sa hmoty nespoja.
Na plech dáme papier na pečenie,položíme formu a nalejeme hmotu.Upečieme korpus.
Po vychladnutí korpus 2x prekrojíme.Pomáčame kávou,rumom.Vyšľaháme šľahačku a 1/3 natrieme na korpus.Poukladáme ananás,priložíme druhou vrstvou korpusu.Znova výdatne pomáčame,natrieme šľahačkou/do druhej vrstvy som do šľahačky pridala granko/ a naukladáme mandarinky.Priložíme vrch a zaťažíme plechom.Necháme v chlade stuhnúť.
Po stuhnutí polejeme citrónovou polevou a dozdobíme šľahačkou.
Keďže je tam dosť ovocia,je to taká svieža torta.Korpus bol pekný nafúknutý,takže torta nieje navrchu rovná,ale pekne "vydutá".Ale zle sa polievala-alebo bola tuhá poleva :-)
Autor: Silvia K. (Silvia Kardošová) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
taky hezký nápad + bodík
skúsim,díky
hej...alebo xxxxx
A ked to pýta suroviny a postup?Dám tam 3 bodky?
silvia, kazdu tu tortu vloz do *zdobenie*. tam nemusi ist recept, ako taky, ona vlastne sluzi ako inspiracia
polohrubú,ale mama pečie aj z hladkej.tie daľšie torty sú od cukrárok
Silvi....akú múku si dala? hladkú?....jééj, ten kočiarik je roztomilý....
Kočky,zabudla som do surovín napísať prášok do pečiva
+ Silvi, krásna totička.....ten korpus vyskúšam tiež, u nás mu hovoríme že "vatová piškóta"
mnam, dnes by sa mal drzat post, ale da sa ked vidim toto? podobne robim sacherove rezy, ale s kakaovm korpusom
Piškot s maizenou jsem ještě nikdy nepekla,takže ukládám a při nejbližší příležitosti vyzkoušíme...bodík už dám teď,určitě to byla mňam+1