Viac ako  4 000  receptov

Dvojfarebný kokosový koláč

Dvojfarebný kokosový koláč
nahoru
Dvojfarebný kokosový koláč
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy

Suroviny:

I. cesto : 230 g hladkej múky, 1 vajce, 60 g práškového cukru, 1,5 lyžice kakaa, 150 g masla, trocha prášku do pečiva
II. cesto : 250 g masla, 150 g práškového cukru, 6 bielkov, 150 g polohrubej múky, 150 g kokosu
Ríbezľový alebo marhuľový lekvár
Poleva : 6 žĺtkov, 250 g práškového cukru, trocha rumu, 1 vanilkový cukor, šťava z pol citróna, 1 lyžička oleja

Postup

Prísady na I. cesto spracujeme, vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Potrieme lekvárom.
Pripravíme II. cesto : maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme sneh z bielkov spolu s múkou a kokosom. Cesto rozotrieme na lekvár a koláč upečieme.
Na horúci koláč nalejeme polevu, ktorú dostaneme vyšľahaním všetkých ingrediencií.
Necháme stuhnúť polevu a potom režeme na rezy.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Dvojfarebný kokosový koláč"

autor: Aluška (neregistrovaný/á)
vložené: 05. 04. 2014 13:32:33  nahlásiť  reagovať
 

Idem ho hneď vyskúšať vypadá super smajliksmajliksmajlik

autor: Lucia (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 07. 2013 20:56:11  nahlásiť  reagovať
 

Kolacik vysiel uzasne. Na polevu som pouzila 400g praskoveho cukru.

Dakujem za skvely receptik :)

autor: tejaja
vložené: 27. 01. 2013 21:33:07  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:

Andrea:
Nie je tam málo cukru, takto robíme tento koláč už minimálne 40 rokov. Pravdepodobne si nevyšľahala tie žĺtky poriadne, musí byť z toho hustý krém. Tento recept robievala ešte moja babička, a vždy sa podaril, žĺtky treba proste poriadne vyšľahať do husta, dá sa to. smajlik
Nadmerné množstvo cukru môže spôsobiť, že sa poleva pri krájaní bude lámať.

autor: vybusna
vložené: 27. 01. 2013 11:28:49  nahlásiť  reagovať
 

Andrea: nie som autorka, ale poleva sa strati, ked je riedka...na toto mnozstvo zltkov je tam malo cukru...na 6 kusov dava moja mamicka 450g praskoveho cukru...ja osobne som ju este nerobila, takze predavam len jej 50 rocnu skusenost profesionalnej cukrarky.
Ze ta poleva musi byt jednoducho husta, cukor jej neublizi a cim je hustejsia, tym skor aj stuhne.

autor: Andrea (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 01. 2013 00:34:40  nahlásiť  reagovať
 

Vyslahala som polevu a po vyliati na kolac sa vpila do kolaca

autor: betka11
vložené: 25. 06. 2011 18:50:06  nahlásiť  reagovať
 

Ja som piekla podobný koláčik a ten sa piekol na 200°C asi 30min

autor: eva hubova
vložené: 28. 12. 2010 00:14:44  nahlásiť  reagovať
 

Není to můj recept ale já bych to pekla na 180°C.Kolik minut je těžké odhadnout ale řekla bych,až spodní těsto bude propečené a i to horní by mělo být trochu dočervena.

autor: Nina (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 12. 2010 23:55:09  nahlásiť  reagovať
 

Aku teplotu a minutaz treba pouzit, prosim? Nerada by som to spalila. Dakujem.

autor: Ivana Ch
vložené: 26. 08. 2010 05:02:23  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz