Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy |
I. cesto : 230 g hladkej múky, 1 vajce, 60 g práškového cukru, 1,5 lyžice kakaa, 150 g masla, trocha prášku do pečiva
II. cesto : 250 g masla, 150 g práškového cukru, 6 bielkov, 150 g polohrubej múky, 150 g kokosu
Ríbezľový alebo marhuľový lekvár
Poleva : 6 žĺtkov, 250 g práškového cukru, trocha rumu, 1 vanilkový cukor, šťava z pol citróna, 1 lyžička oleja
Prísady na I. cesto spracujeme, vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Potrieme lekvárom.
Pripravíme II. cesto : maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme sneh z bielkov spolu s múkou a kokosom. Cesto rozotrieme na lekvár a koláč upečieme.
Na horúci koláč nalejeme polevu, ktorú dostaneme vyšľahaním všetkých ingrediencií.
Necháme stuhnúť polevu a potom režeme na rezy.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Idem ho hneď vyskúšať vypadá super
Kolacik vysiel uzasne. Na polevu som pouzila 400g praskoveho cukru.
Dakujem za skvely receptik :)
vybusna:
Andrea:
Nie je tam málo cukru, takto robíme tento koláč už minimálne 40 rokov. Pravdepodobne si nevyšľahala tie žĺtky poriadne, musí byť z toho hustý krém. Tento recept robievala ešte moja babička, a vždy sa podaril, žĺtky treba proste poriadne vyšľahať do husta, dá sa to.
Nadmerné množstvo cukru môže spôsobiť, že sa poleva pri krájaní bude lámať.
Andrea: nie som autorka, ale poleva sa strati, ked je riedka...na toto mnozstvo zltkov je tam malo cukru...na 6 kusov dava moja mamicka 450g praskoveho cukru...ja osobne som ju este nerobila, takze predavam len jej 50 rocnu skusenost profesionalnej cukrarky.
Ze ta poleva musi byt jednoducho husta, cukor jej neublizi a cim je hustejsia, tym skor aj stuhne.
Vyslahala som polevu a po vyliati na kolac sa vpila do kolaca
Ja som piekla podobný koláčik a ten sa piekol na 200°C asi 30min
Není to můj recept ale já bych to pekla na 180°C.Kolik minut je těžké odhadnout ale řekla bych,až spodní těsto bude propečené a i to horní by mělo být trochu dočervena.
Aku teplotu a minutaz treba pouzit, prosim? Nerada by som to spalila. Dakujem.