Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
500 g karfiolu, 200 g mrkvy, 80 g syra s modrou alebo zelenou plesňou, 1 črievko taveného syra s modrou plesňou, 50 g strúhaného parmezánu alebo ementálu, 200 ml kyslej smotany, 3 vajcia, 2 pl posekanej čerstvej petržlenovej vňate, 1 pl pažítky, olej, soľ, čierne korenie, strúhanka
Ružičky karfiolu obvaríme vo veľkom hrnci osolenej vody, scedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu pokrájame na kolieska a podusíme v troške oleja. V mise rozšľaháme vajíčka so smotanou a s taveným syrom. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú pažítku a petržlenovú vňať. Premiešame a opatrne primiešame rozdrobený syr s modrou plesňou (môžete použiť aj so zelenou podľa chuti: roquefort, gorgonzolu, ale aj nivu alebo rival. Formu na terinu - ja som tentokrát použila bábovkovú formu - vymastíme a vysypeme strúhankou. Na dno dáme polovicu blanšírovaného karfiolu, na ňu podusenú mrkvu, zalejeme polovicou syrovo-bylinkovej zmesi, znova zakryjeme karfiolom, posypeme strúhaným syrom a zalejeme zvyšnou syrovou zálievkou. Terinku postavíme do pekáča naplneného do 2/3 vodou a dáme na 45 minút piecť do rúry predhriatej na 180°C (pri teplovzdušnej stačí 160 stupňov). Hotovú terinu vyberieme z rúry, necháme vychladnúť na mriežke, potom ju ešte dáme stuhnúť do chladu. Studenú vyklopíme na podnos.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dobré papání+2
ja by som toto jedlo hocikedy jedla