Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny | |
Počet porcií (kusov): plech 30x40 |
Cesto: 100g Hery, 120g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, 4 vajcia, 100g mletého maku, 70g hladkej múky
Krém: 300g čerstvých jahôd, 250 ml smotany na šlahanie, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor 500ml kyslej smotany, 20g mletej želatiny, 1 lyžica citrónovej šťavy
Na ozdobenie: 200 g čerstvých jahôd, 1 balíček červeného tortového želé
Mäkkú Heru vymiešame s 30g práškového cukru, vanilínovým a so škoricovým cukrom do penista.
Postupne pridáme žĺtky.
Bielky vyšľaháme s 90 g práškového cukru dotuha.
Sneh po častiach zľahka vmiešame do žĺtkovej peny.
Nakoniec do masy zapracujeme zmes pomletého maku a múky.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.
Citrónovú šťavu zmiešame s 50 ml vody a vsypeme do nej želatínu. Necháme ju asi 1 minútu napučať a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Kyslú smotanu ochutíme vanilínovým a práškovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu, pokrájané jahody a primiešame rozpustenú želatínu.
Jahodový krém natrieme na vychladnutý plát cesta a zákusok dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky.
Na stuhnutý krém rozložíme plátky jahôd a zalejeme ich vlažným tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale (prášok rozpustíme vo vode, povaríme a necháme vychladnúť).
Zákusok krájame, až keď želatína stuhne
Recept je z knihy Recepty zo života
Autor: petralajtka | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
do bielkov nie zltkov
Nema byt gramaz praskoveho cukru naopak? teda 30 do zltkov a 90 s cukrom a herou?
+
+ aký krásny receptík ....
Takové zákusky miluji+1
našla som fotografiu v mobile tak som to sem šupla, želatíny by som dala viac, na krajoch mi už nedochádzala