![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Strukoviny |
![]() |
Čas prípravy: 4h 20 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
300 g šošovice, 2 zrelé pomaranče, 2 lyžice olivového oleja, menšia červená cibuľa, celer, soľ, čierne korenie
Šošovicu necháme v studenej vode asi 3 hodiny, opláchneme, a varíme do mäkka (ale nie na kašu) asi 30 min. a osolíme tesne predtým, ako je hotová. Osušíme a necháme vychladnúť. Počas varenia si nakrájame celer na kolieska, najemno nasekáme cibuľu, a olúpeme jeden pomaranč, zbavíme ho membrán a nakrájame. Z druhého pomaranča vytlačíme šťavu, zmiešame ju z olivovým olejom a ochutíme čerstvo namletým čiernym korením. V mise zmiešame celer, cibuľu, kúsky pomaranča a šošovicu a zalejeme pomarančovou šťavou s olejom.
Podávame ihneď alebo jemne vychladené.
![]() |
Autor: MoniMoon |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.