Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
1,5 l kuracieho vývaru, 1 balenie bieleho tofu (150 g), 2 malé mrkvy, 20 g húb Judášovo ucho, 200 g šampiňónov, 1 konzerva 230 g bambusových výhonkov, 150-200 g konzervovaného munga (nemusí byť), 4-5 pl sójovej omáčky, 4-5 čerstvých papričiek jalapeňo (alebo feferónky), 1/2 čerstvej červenej kápie, biela časť väčšieho póru, 1 vajce, ocot, solamyl
Mrkvu, kápiu, šampiňóny a vopred namočené judášovo ucho pokrájame na tenučké pásiky - julienne. Vývar odmastíme a dáme zovrieť. Do vriaceho vsypeme nakrájanú zeleninu. Medzitým pokrájame nadrobno tofu, pór a jalapeňo. Pridáme k vývaru spolu s jednou tretinou póru a necháme prevrieť. Po 5-10 minútach ochutíme a zároveň zafarbíme sójovou omáčkou a pridáme ocot podľa chuti. Solamyl rozmiešame v malom množstve vody a zahustíme ním polievku. Nakoniec rozšľaháme vajíčko a zavaríme do plievky. Posypeme zvyšnou tretinou póru, necháme krátko prevrieť a podávame.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
amalia:Prepáč,omylstane sa ,ale vďaka za tip,lebo tofu nám nerobí dobre a práve mám domáce kura mňam ,tak to bude fajn.
Veronika, nie som Výbušná, ale môžeš použiť kuracie mäso. Ak to manželovi bude stačiť
vybusna:Nedá sa to tofu nahradiť niečím iným???
P.S. Ktorý muž sa dá odtrhnuť od hrnca? Taký aj
existuje? Hrniec a chlap majú spoločný genetický kód
zafixovaný v DNA od doby vynálezu hrnca na varenie !
bombaaaaaaaaaaaaaaa...je uzasna...pravdepodobne som to prehnala s jalapeno...tak nam prevetrala dutiny, ale nema chybu.
nemala som judasovo ucho, takze len zampiky. ocot som davala ryzovy (asi 5 lyzic, podla chuti manzela, treba ju zakazdym ochutnat) zaobisla som sa len s mungo klickami. naviac som dala narezane 4 listy cinskej kapusty a ryzove rezance. urcite bude patrit medzi polievkove stalice. muza som nesla od hrnca odtrhnut.
Vyskusali smea recept je uzasny uplne ako z cinskej restiky. Skvele :)
čínskou kuchyňi mám ráda vyzkouším+
aj ja mnaaaaaaam
S těmi feferóny to musí mít říz+1
MNAAAM +1