Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 1 hod. | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1½ kg bravčového bôčika
1 kg kyslej kapusty zo sáčka, alebo z konzervy
2 kg zemiakov
1 ks mrkvy
1 celá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 ks čerstvej paradajky
vegeta
grilovane korenie
sójová omáčka polosladka
mletá červená sladká paprika
sušená petržlenová vňať
sušená zelenina
kmín
soľ
kryštálový cukor
½ čerstvé maslo, alebo ráma
olivový olej - POMACE
kuchta
hrniec na kapustu, alebo wok panvicu menšiu s pokrievkou (vo woku sa skôr uvarí)
Umyjeme si mäso a narežeme na hrubšie plátky a necháme ho pripravené v mise. Pripravíme si cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, sójovú omáčku, vegetu, grilované korenie,mletú červenú sladkú papriku, sušenú petržlenovu vňať, sušenú zeleninu, kmín, sójovú omáčku polosladkú,1 ks čerstvej paradajky, soľ a olivový olej – POMACE. Do kuchty nalejeme iba trochu olivového oleja, dáme narezanú cibuľu na hrubšie kúsky a aj cesnaky a necháme ich speniť do sklovitá, potom pridáme bôčik narezaný na hrubšie plátky, ktoré sme si pripravili vopred, osolíme ho a necháme ho dusiť v odkrytej kuchte. Pomaly pridávame vegetu, grilované korenie, mletú červenú sladkú papriku, sušenú petržlenovu vňať, sušenú zeleninu, kmín, sójovú omáčku polosladkú iba trocha,1 ks čerstvej paradajky, ktorú porežeme na kúsky a dobré premiešame a zalejeme vodou nie iba na spodok a nie nad mäso, ale iba tesne pod vrch mäsa, lebo mäso pusti ešte svoju šťavu. Zakryjeme kuhtu a necháme dusiť asi tak 15 až 20 minút. Medzi tým si umyjeme kyslú kapustu 1 až 2 krát, podľa svojej chuti, či chcete menej kyslú, alebo viac kyslú. Do hrnca, alebo do woku si dáme olivový oloj – POMACE, iba trochu, necháme ho zohriať, medzi tým si nastrúhame 1 ks mrkvy na drobno jednu polovicu a druhú na hrubšie kúsky, potom mrkvu vysypeme do hrnca, alebo woku (pozor na prskanie oleja), necháme mrkvu trošku predinstovať a tak vložíme do hrnca, alebo woku kyslú umytú kapustu. Pridáme soľ, grilované korenie a vegetu iba trochu, sušenú petržlenovú vňať a zalejeme vodou iba trochu. Prikryjeme pokrievkou a sem tam premiešávame, až sa celkom udinstuje do mäkka. Pred koncom nasypeme do kapusty kryštálový cukor podľa chuti (či máte radi sladšiu, alebo kyslú), ale má mať chuť doslova sladkokyslú, vtedy je dobrá. Zoberieme zemiaky, ošúpeme ich, pokrájame na drobné kocky a dáme ich variť do hrnca s vodou. Osolíme ich, pridáme
knín a sušenú petržlenovú vňať. Ak su zemiaky uvarené precedíme a pretlačíme ich, potom pridame ½ čerstvého masla, alebo rámy a dobré premiešame. Potom si pripravíme taniere a všetko pekne naporcirujeme.
Prajem dobrú chuť!
Iva
Môj vlastný recept.
Autor: iva.gaj. | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ježíši, toto mně láká a moc....5 bodík
máš to krásne
Zelí s mrkví jsem ještě nikdy nevařila...je třeba vyzkoušet+2
toto je nieco pre mna...ja doslova zboznujem taketo jedla