Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
1 kuriatko, soľ, voda na podliatie, maslo na zjemnenie šťavy.
Na plnku: 200 g hydinovej pečene, 3 žemle, 2 vajcia, 2-3 lyžice tuku, 1 menšia cibuľa, trochu mlieka, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, soľ.
Očistené kuriatko dobre umyjeme,kožu na prsiach a slabinách stehien uvoľníme na plnku tak, že ukazovákom kožu oddelíme od svaloviny. Pripravené kura naplníme plnkou v brušnej dutine, pod kožou v časti pŕs a v slabinách stehien. Konce stehenných kostí trochu stiahneme a zviažeme niťou, motúzom, alebo niečim čo bude držať. Povrch kurčaťa osolíme a potrieme maslom. Do pekáča vložíme očistenú na hrubšie kolieska pokrájanú cibuľu, naplnené kurča podlejeme vodou a pečieme najprv pri miernom, potom pri prudkom ohni do zlatista. Pečieme 60-90 minút, podľa veľkosti kurčaťa. Kura raz obrátime, aby bolo rovnomerne upečené zo všetkých strán. Počas pečenia 2-3 krát polejeme výpekom a podlejeme vodou. Kuriatko je upečené, keď pri vpichnutí vidličkou do hrubej svalovej časti sa pri vytiahnutí ľahko uvoľní. Upečené kuriatko preložíme do čistej nádoby, šťavu precedíme, pridáme maslo a teplé podávame s varenými zemiakmi, s dusenou ryžou, so zeleninovým šalátom alebo s kompótom.
Plnka: Žemle pokrájame na kocky. Celé vajcia rozšľaháme s troškou mlieka, trochu osolíme a pokrájané žemle pokropíme. Na teplom tuku podusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a na drobné kúsky pokrájanú hydinovú pečeň, prudko podusíme a zmiešame so žemľami. Plnku trochu okoreníme mletým čiernym korením, majoránom a petržlenovou vňaťou. Pomiešame len ľahko, aby plnka nebola kašovitá, len rovnomerne premiešaná.
Dobrú chuť!
Autor: lucka79 (Lucie Takácsová) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+2
+ to plnenie pod kožu je piplačka, ale takto pečené kuriatko je fajnové...