Viac ako  4 000  receptov

Zemiaková roláda plnená slivkovým lekvárom s opraženou strúhankou

Zemiaková roláda plnená slivkovým lekvárom s opraženou strúhankou
aspon naoko som to zachranila posypom
nahoru
Zemiaková roláda plnená slivkovým lekvárom s opraženou strúhankou Zemiaková roláda plnená slivkovým lekvárom s opraženou strúhankou Zemiaková roláda plnená slivkovým lekvárom s opraženou strúhankou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Sladké jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

V povodnom recepte su dvojnasobne pomery surovin a bola to porcia pre 4 osoby, ja som to robila z polovicnej davky a tak som recept aj vlozila sem.
500g zemiaky, 170g hruba muka, lyzica detskej krupice, vajce, stipka soli.
slivkovy lekvar, ak je riedky tak nastruhame do neho pernik, alebo pisktoy.
Maslo na poliatie, oblubena posypka.

Postup

Zemiaky uvarim v supke a necham vychladnut. Pretlacime ich cez lis, alebo nastruhame na malej slzicke. Na doske zemiaky zmiesame s mukou, krupicou a stipkou soli. Do predpripraveneho cesta urobime jamku a vyklepneme do nej vajce, vsetko spolu rychle zapracujeme aby sme mali hladke tuhe cesto. Zemiaky mozu byt typovo rozne, takze mozno bude treba muky viac.
Pracujeme velmi rychle, pretoze zemiakove cesto redne.
Rozdelime si cesto na dve casti a obidve vyvalkame na plat. Kazdy potrieme hustym lekvarom, zrolujeme z dlhsej strany do pevnej rolady, konce dobre uzatvorime.
Vlozime do vriacej vody, oddelime vareskou odo dna a varime cca 15 az 20 minut. Vyberieme a nakrajame ostrym nozom na platky. Prelejeme maslom, posypeme cukrom a oblubenou posypkou...u nas frci opecena struhanka. Takze na rozohriatu panvicu hodim hrst struhanky a vareskou ju miesam az kym pekne nezavonia a nechyti farbu. Z panvice hned davam prec.

Poznámka

No nemam sa cim chvalit aj ked muz si velmi velmi pochutnal. Sladke veci robit neviem a tak sa vzdy drzim predpisu. Robila som z polovicnej davky a v recepte pisalo, ze mam urobit jednu roladu. Tak som z tej mojej davky urobila jednu. No bola dlha a nezmestila sa mi do naojsirsej nadoby. To by nebol problem, ale ona sa mi pri manipulovani roztrhla niekde v polovici na velkom kuse, este pred vlozenim do vody. Nejako som ju pozliepala. ale vysledok bol skutocne tristny. Preto som pisala, ze z tejto mojej polovicnej davky radsej urobit dve rolady, kvoli lahsej manipulacii. Pekarky a velke frajerky to urcite dokazete hravo aj s jednou a a s nadhernym vysledkom. Asi by som ani nemala vkladat fotky, ale co uz, ked su pravdive...budem vdacna, ak to niekto urobi a povie mi ako to mam urobit spravne.

zdroj/ casopis dobre jedlo

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Zemiaková roláda plnená slivkovým lekvárom s opraženou strúhankou"

autor: ercicka
vložené: 27. 04. 2011 21:24:53  nahlásiť  reagovať
 

tak ja som dnes robila tu roladu so sunkou a slivkami a vedela som, ze tu bola debata o tom motani do utierky, ale za otca som si nevedela spomenut pri akom recepte ... ale pre istotu som to nafotila, takze to vlozim ako dalsi recept smajlik

autor: eva hubova
vložené: 27. 03. 2011 08:05:52  nahlásiť  reagovať
 

smajlikkrásasmajlik+3

autor: ercicka
vložené: 26. 03. 2011 21:29:43  nahlásiť  reagovať
 

boze, toto musi byt ako sa hovori: nebicko v papulke smajlik
mili, ja takto tobim podobny zavin, ale plneny sunkou alebo udenym na platky a slivkami a zamotam do utierky a varim smajlik ... len to nerob v novej utierke, lebo raz mi na zavine ostali cervene stvorce z utierky smajlik

yanah: ja mam ten moj recept z dobreho jedla (casopis), mozno tam si to citala

autor: vybusna
vložené: 26. 03. 2011 20:38:01  nahlásiť  reagovať
 

yanah..boze..vies ako by mi to pomohlo, keby som to vedela, ze sa to moze varit v utierkesmajlik...keby som len toto vedela. ja som naozaj na pecenie a taketo veci lava.
vraj to nevyzera hrozne....ta spinava doska od lekvaru je od toho ako mi to vytieklo z tej uvarenej knedli...no hrozne..keby som nemala plny smetny kos, tak to rovno vyhodim. ale potom som vychladla ja aj zavin a dalo sa z toho zachranit nieco..a bolo to dobre.

autor: Yanah
vložené: 26. 03. 2011 20:16:54  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik ale veď to vôbec nie je také hrozné ... ja som toto ešte nikdy nerobila, ale matne si pamätám že podobný recept som už niekde čítala, ale tam sa ten závin varil zamotaný v kuchynskej utierke ...


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz