Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
V povodnom recepte su dvojnasobne pomery surovin a bola to porcia pre 4 osoby, ja som to robila z polovicnej davky a tak som recept aj vlozila sem.
500g zemiaky, 170g hruba muka, lyzica detskej krupice, vajce, stipka soli.
slivkovy lekvar, ak je riedky tak nastruhame do neho pernik, alebo pisktoy.
Maslo na poliatie, oblubena posypka.
Zemiaky uvarim v supke a necham vychladnut. Pretlacime ich cez lis, alebo nastruhame na malej slzicke. Na doske zemiaky zmiesame s mukou, krupicou a stipkou soli. Do predpripraveneho cesta urobime jamku a vyklepneme do nej vajce, vsetko spolu rychle zapracujeme aby sme mali hladke tuhe cesto. Zemiaky mozu byt typovo rozne, takze mozno bude treba muky viac.
Pracujeme velmi rychle, pretoze zemiakove cesto redne.
Rozdelime si cesto na dve casti a obidve vyvalkame na plat. Kazdy potrieme hustym lekvarom, zrolujeme z dlhsej strany do pevnej rolady, konce dobre uzatvorime.
Vlozime do vriacej vody, oddelime vareskou odo dna a varime cca 15 az 20 minut. Vyberieme a nakrajame ostrym nozom na platky. Prelejeme maslom, posypeme cukrom a oblubenou posypkou...u nas frci opecena struhanka. Takze na rozohriatu panvicu hodim hrst struhanky a vareskou ju miesam az kym pekne nezavonia a nechyti farbu. Z panvice hned davam prec.
No nemam sa cim chvalit aj ked muz si velmi velmi pochutnal. Sladke veci robit neviem a tak sa vzdy drzim predpisu. Robila som z polovicnej davky a v recepte pisalo, ze mam urobit jednu roladu. Tak som z tej mojej davky urobila jednu. No bola dlha a nezmestila sa mi do naojsirsej nadoby. To by nebol problem, ale ona sa mi pri manipulovani roztrhla niekde v polovici na velkom kuse, este pred vlozenim do vody. Nejako som ju pozliepala. ale vysledok bol skutocne tristny. Preto som pisala, ze z tejto mojej polovicnej davky radsej urobit dve rolady, kvoli lahsej manipulacii. Pekarky a velke frajerky to urcite dokazete hravo aj s jednou a a s nadhernym vysledkom. Asi by som ani nemala vkladat fotky, ale co uz, ked su pravdive...budem vdacna, ak to niekto urobi a povie mi ako to mam urobit spravne.
zdroj/ casopis dobre jedlo
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
tak ja som dnes robila tu roladu so sunkou a slivkami a vedela som, ze tu bola debata o tom motani do utierky, ale za otca som si nevedela spomenut pri akom recepte ... ale pre istotu som to nafotila, takze to vlozim ako dalsi recept
krása+3
boze, toto musi byt ako sa hovori: nebicko v papulke
mili, ja takto tobim podobny zavin, ale plneny sunkou alebo udenym na platky a slivkami a zamotam do utierky a varim ... len to nerob v novej utierke, lebo raz mi na zavine ostali cervene stvorce z utierky
yanah: ja mam ten moj recept z dobreho jedla (casopis), mozno tam si to citala
yanah..boze..vies ako by mi to pomohlo, keby som to vedela, ze sa to moze varit v utierke...keby som len toto vedela. ja som naozaj na pecenie a taketo veci lava.
vraj to nevyzera hrozne....ta spinava doska od lekvaru je od toho ako mi to vytieklo z tej uvarenej knedli...no hrozne..keby som nemala plny smetny kos, tak to rovno vyhodim. ale potom som vychladla ja aj zavin a dalo sa z toho zachranit nieco..a bolo to dobre.
+ ale veď to vôbec nie je také hrozné ... ja som toto ešte nikdy nerobila, ale matne si pamätám že podobný recept som už niekde čítala, ale tam sa ten závin varil zamotaný v kuchynskej utierke ...