Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
Bravčové koleno, čierne korenie celé, nové korenie, bobkový list, cibuľa, mrkva, petržlen, zeler, cesnak, petržlenová vňať.
Na halušky : vajce, hruba muka, sol
Koleno dáme variť do neosolenej vody. Pridáme koreniny a pomaly varíme 2 hodiny. Počas varenia zbierame "penu" z polievky. Keď je koleno uvarené, vyberieme ho z polievky. Žufankou pozberáme masť zvrchu - 5-6 žufaniek,odložíme. Nakoniec polievku osolíme.
Vo vedľajšom hrnci uvaríme halušky.
Odloženú masť z polievky použijeme pri pečení kolena a zemiakov na plechu.
Autor: Silvia K. (Silvia Kardošová) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
u nas sa varievala polievka z cerstveho bravcoveho na zabijackach...naposledy som to jedla pred cca 35 rokmi. na fote vyzera ta polievocka naramna.....urcite vyskusam...
Vepřovou taky vařívám ale jen z kostí+1