Viac ako  4 000  receptov

Vyprážané kurča podľa /ala Iva

Vyprážané kurča podľa /ala Iva
nahoru
Vyprážané kurča podľa /ala Iva Vyprážané kurča podľa /ala Iva
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hod.
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

1 celé kurča, prsia, alebo stehná podľa vlastnej chuti
soľ
múka – výberová polohrubá
3-5 ks vajec
sezamové semená
olej – Vénus
panvicu (môže byť aj grilovacia)

Postup

Umyjeme celé kurča (prsia, alebo stehná podľa vlastnej chuti), pripravíme si soľ, múku, 3-5 ks vajec, sezamové semené, olej - Vénus a panvicu (môže byť aj grilovacia). Kurča si naporcujeme a osolíme, do jednej misy dáme múku, do druhej rozbité vajíčka, soľ, trošku vody studenej a rozšľaháme ich a až potom pridáme sezamové semená (iba trochu nasypeme). Dame na šporák panvicu (môže byť aj grilovacia),nalejeme olej (Vénus) a necháme ho zohriať. Kusy kurčiat obalíme v múke (postupne), potom vo vajíčku a dáme do panvice a opekáme postupne. Pozor na olej, treba ho sem tam stíšiť, aby sa kurča nepripálilo a nevytvárala sa pena, ale nesmie sa vyprážať veľmi pomaly, ale tak akurát (keď treba tak aj viac krát s každej strany). Takýmto spôsobom je kurča veľmi lahodné a nie veľmi ťažké. Takýmto spôsobom sa dá vyprážať,kare aj krkovička. K vyprážanému kurčaťu sa podávajú rôzne prílohy a aj šaláty podľa vlastného výberu a chuti. Prajem dobrú chuť.
Iva

Poznámka

Môj vlastný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Vyprážané kurča podľa /ala Iva"

vložené: 29. 03. 2011 09:37:18  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, v troubě jsou řízky nejlepší. Jakékoliv, třeba i stehna kuřecí obalené. Má to mnohem lepší chuť, než ze sporáku. smajlik

autor: Yanah
vložené: 28. 03. 2011 21:39:10  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik zaujímavý recept ... láka k vyskúšaniu ...

autor: eva hubova
vložené: 27. 03. 2011 08:20:20  nahlásiť  reagovať
 

Někdy to musím zkusit s tím sezamem...už jsem na to natrefila v několika receptechsmajlik+1

autor: vybusna
vložené: 27. 03. 2011 07:22:11  nahlásiť  reagovať
 

iva...skusala si tie obalene kusky kurcata vyprazat na plechu v rure? mozno to vyskusam, ale asi to nepojde, pretoze konecna vrstva je vajicko....urcite vyskusam.smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz