Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 1 hod. | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 celé kurča, prsia, alebo stehná podľa vlastnej chuti
soľ
múka – výberová polohrubá
3-5 ks vajec
sezamové semená
olej – Vénus
panvicu (môže byť aj grilovacia)
Umyjeme celé kurča (prsia, alebo stehná podľa vlastnej chuti), pripravíme si soľ, múku, 3-5 ks vajec, sezamové semené, olej - Vénus a panvicu (môže byť aj grilovacia). Kurča si naporcujeme a osolíme, do jednej misy dáme múku, do druhej rozbité vajíčka, soľ, trošku vody studenej a rozšľaháme ich a až potom pridáme sezamové semená (iba trochu nasypeme). Dame na šporák panvicu (môže byť aj grilovacia),nalejeme olej (Vénus) a necháme ho zohriať. Kusy kurčiat obalíme v múke (postupne), potom vo vajíčku a dáme do panvice a opekáme postupne. Pozor na olej, treba ho sem tam stíšiť, aby sa kurča nepripálilo a nevytvárala sa pena, ale nesmie sa vyprážať veľmi pomaly, ale tak akurát (keď treba tak aj viac krát s každej strany). Takýmto spôsobom je kurča veľmi lahodné a nie veľmi ťažké. Takýmto spôsobom sa dá vyprážať,kare aj krkovička. K vyprážanému kurčaťu sa podávajú rôzne prílohy a aj šaláty podľa vlastného výberu a chuti. Prajem dobrú chuť.
Iva
Môj vlastný recept.
Autor: iva.gaj. | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
vybusna, v troubě jsou řízky nejlepší. Jakékoliv, třeba i stehna kuřecí obalené. Má to mnohem lepší chuť, než ze sporáku.
+ zaujímavý recept ... láka k vyskúšaniu ...
Někdy to musím zkusit s tím sezamem...už jsem na to natrefila v několika receptech+1
iva...skusala si tie obalene kusky kurcata vyprazat na plechu v rure? mozno to vyskusam, ale asi to nepojde, pretoze konecna vrstva je vajicko....urcite vyskusam.