Viac ako  4 000  receptov

Dvojfarebné orechové guličky

Dvojfarebné orechové guličky
nahoru
Dvojfarebné orechové guličky Dvojfarebné orechové guličky Dvojfarebné orechové guličky Dvojfarebné orechové guličky Dvojfarebné orechové guličky Dvojfarebné orechové guličky Dvojfarebné orechové guličky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vianocne pečivo - Nepečené

Suroviny:

Žĺtková zmes : 3 natvrdo uvarené žĺtky, 150 g masla, 2 lyžice rumu
Orechová zmes: 150 g práškového cukru, 150 g mletých vlašských orechov, 3 lyžice rumu, 4 lyžice kakaa, 1 bielok alebo 2 lyžice smotany
100 g mletých vlašských orechov na obaľovanie

Postup

Zmiešame prísady na žĺtkovú zmes a necháme aspoň 3 hodiny v chladničke dobre stuhnúť. Potom zo zmesi robíme maličké guličky s priemerom 1 cm ( mokrými rukami ), kladieme husto na tanier a opäť dáme do chladničky ( kľudne aj do mrazničky ).
Medzitým pripravíme zmiešaním prísad orechovú hmotu.
Z orechovej hmoty odoberáme kúsky, rukami urobíme malú placku, do ktorej zabaľujeme žĺtkovú guličku.
Hotovú guličku obalíme v mletých orechoch a dáme do papierového košíčka.
Hotové guličky by mali mať priemer 2-3 cm, aby vošli do najmenších košíčkov.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Dvojfarebné orechové guličky"

autor: tejaja
vložené: 23. 08. 2011 21:35:35  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: Do žĺtkovej zmesi neide cukor, ide len to, čo je v recepte napísané. Nemôže to byť riedke, idú tam uvarené žĺtky, maslo, to je pevné a rum na ochutenie. Tvarujte maličké guličky mokrými rukami, ukladajte na tanier, jednu k druhej a dajte ich do mrazáku alebo chladničky ešte viac stuhnúť, lebo od vašich rúk sa maslo ohreje a trocha mäkne. Ale riedke to byť nemôže.

vložené: 23. 08. 2011 21:18:46  nahlásiť  reagovať
 

tejaja:Prosím,prosím teraz som to začala robiť,a neviem či ste nezabudla napísať do tej bielej zmesi,koľko tam ide cukru,lebo úplne bez cukru je to veľmi riedke !!!smajliksmajliksmajlik

vložené: 23. 08. 2011 15:18:11  nahlásiť  reagovať
 

tejaja:No páni super informácia,aj ja keď pridávam recept píšem či sa dá zmraziť! Super a ešte raz vďaka,mám tak studenú špajzu ,že múčnym molom mrznú nohy!Takže už to viem!!!smajlik

autor: tejaja
vložené: 23. 08. 2011 11:27:55  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: smajliksmajliksmajlik Veronika, robievam tieto guličky na Vianoce, tak 2 dni pred Vianocami. V chlade vám vydržia veľmi dlho, máme z nich ešte aj na Silvestra. Nemusíte ich držať priamo v chladničke, ak máte nejakú chladnejšiu špajzu alebo kumbál, stačí tam uložiť v uzavretej krabici. Alebo na balkón, len aby vám nenavlhli.
Ak by ste ich ale chceli robiť teraz, potom to dajte do chladničky, ale vydržia v pohode 2 týždne.
Inak výborne sa dajú zmraziť. Potom ich rozmrazte pri izbovej teplote, trvá to 10 - 15 minút. smajlik

vložené: 23. 08. 2011 09:34:19  nahlásiť  reagovať
 

To je dosť,ja som chcela robiť z dvoch dávok,takže dobre,že som sa opýtala.Som ešte zvedavá ,ako dlho vydržia v chladničke?
Ja viem,že je to ošemetná otázka/ u nás zvyčajne,kým nie sú tácky prázdne/čo je asi max.2 dni? Ale schované ,koľko vydržia?

autor: tejaja
vložené: 22. 08. 2011 10:36:58  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: Presný počet vám nepoviem, nikdy som ich nepočítala smajliksmajlik
Ale ukladám ich do krabičky, do košíčkov až pred podávaním, jednak sa lepšie skladujú, jednak košíčky sa nemastia, a je ich do dvoch krabičiek cca 15x20x4 cm. Je to niečo okolo 70-80 ks , ale je to len môj odhad, ozaj som ich nikdy nepočítala.
Sú výborné a robím ich každé Vianoce.

vložené: 20. 08. 2011 18:32:55  nahlásiť  reagovať
 

Koľko kúskov sa urobí z týchto surovín?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz