Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
1 kg v šupke uvarených zemiakov
soľ
35 dkg polohrubej múky + na vaľkanie
2 vajcia
slivkový kompót alebo čerstvé slivky
škoricový cukor
maslo na poliatie
strúhanka na obalenie
voda
Ošúpané a pretlačené zemiaky necháme vychladnúť a zmiešame so soľou, vajcami, múkou a vypracujeme.
Medzitým slivky namočíme do škoricového cukru a dáme variť vodu v asi 5 l hrnci.
Na doske vyvaľkáme asi na 5 mm hrubé cesto a z polovice vykrajujeme 6x6 cm štvorce, do ktorých dáme slivku namočenú v škoricovom cukre.
V panvici roztopíme maslo a opražíme na ňom strúhanku, ktorú nasypeme do čistej misy.
Vytvarujeme guľky. Z druhej polovice vyvaľkáme šúľance asi 5 cm dlhé a 1 cm hrubé. Vkladáme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, sú hotové, vyberáme ich a hneď vkladáme do opraženej strúhanky, v ktorej ich obalíme a vkladáme do čistej misy.
Pri podávaní posypeme práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom. Môžeme posypať aj škoricovým cukrom, každý podľa chuti.
Autor: lucka79 (Lucie Takácsová) | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Tú škoricu idem vyskúšať, ale často ju používam tak si myslim že to bude super.z.barborkova@gmail.com
Doma takové šulace sypeme mákem a cukrem...s tou strouhankou jsem jedla poprvépřidala jsem Ti fotečky+4
asi jsem ještě bodík nedala a jen napsala
Knedlíky vyzkoušíme až budou trnky
Bramborové knedlíky se švestkami-velká dobrota...s tím cukrem určitě vyzkouším+2
Za tento ti musím dať+1.Robím ich vždy,keď mi zostane zemiaková kaša,ale slivky do škoricového cukru som ešte neskúšala,musí to byť super nabudúce skúsim.Už teraz sa mi zbiehajú slinky