Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá |
350 ml mlieka (200 + 150), 60 g masla (nie margarín!), 40 g cukru, 150 h hladkej múky, 6 vajec, 250 ml šľahačkovej smotany, 2 pl vody z pomarančových kvetov (namiesto nej môžete použiť napríklad likér amaretto, soľ, javorový sirup na podávanie
Do kastróla najeleme 200 ml mlieka, pridáme maslo, cukor a štipku soli a necháme zovrieť. Len čo začne mlieko vrieť, odstavíme ho z ohňa a naraz vsypeme všetku múku. Miešame, kým sa cesto neodlepuje od kastróla - ako pri odpaľovanom ceste. Keď je už dosť chladné, po jednom primiešavame vajcia, každé dôkladne vmiešame do ceta skôr, ako pridáme ďalšie. Nakoniec rozriedime zvyšnými 150 ml studeného mlieka, šľahačkovou smotanou a zjemníme vodou z pomarančových kvetov. Zohrejeme vaflovač na najvyššiu teplotu. Dno vymastíme štetcom namočeným v rastlinnom oleji a nalejeme dávku cesta. Vaflovač zatvoríme a pečieme (najlepšie na najvyššej teplote) na 1-2 minúty. Neotvárame skôr, oplátky by sa rozlomili. Po 2 minútach overíme, či sú gaufres upečené, v prípade potreby vaflovač zatvoríme ešte na 1-2 minúty. Gaufres podávame horúce, poliate javorovým sirupom. Ak nespotrebujeme celé cesto, môžeme ho v zatvorenej nádobe uložiť do chladničky, vydrží 2-3 dni.
Gaufres budú chrumkavé, ak ich necháme chvíľu vychladnúť na mriežke.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
parádakdysi to tady prodávali polité čokoládou a zdobené šlehačkou,bylo to super a tyto vypadají skvěle+1
veru,už som dávno nerobila,musím skúsiť tvoj recept
Amálko, to bude ono!!
Žeby na Vareche, Janka?
Amálko, to je nádhera!! Źe bych to už někde viděla?
Ďakujem za pochvalu, SovičkaRobila som aj jednoduchšie, ale tento recept sa mi osvedčil, hoci je trochu pracnejší. Ak nemáš javorový sirup, sú dobré aj s medom. Alebo s horúcou hustou čokoládou.
Tak to jsem ani já nejedla...ale vypadá to dobře+2
Dobrá poznámka, Yanah, doplním do receptu: ak chceš, aby boli gaufres chrumkavé, daj ich horúce na chvíľu vychladnúť na mriežku.
+ veľmi zaujímavý recept ... vafle robievam, ale toto cesto nepoznám ... amalka, sú trošku chrumkavé?
amalijka veris tomu, ze ja som gofry v zivote nejedla?, len videla...a tieto tvoje su tiez paradne..