Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
* 1 cibuľu
* 2 lyžice olivového oleja
* 300 g ryže vhodnej na rizoto
* štipku šafranu , alebo kari korenie
* 1 l horúceho zeleninového vývaru
* 1 červená paprika
* 1 viazaničku petržlenovej vňate
* 1 balik trojuholničkových syrečkov(karička)
* soľ, mleté čierne korenie
1. Ošúpanú cibuľu nadrobno pokrájame a podusíme na rozohriatom oleji. Pridáme ryžu a kápiu a šafran (kari korenie)
2. Postupne po častiach prilievame horúci vývar: Vždy pridáme toľko tekutiny, aby ryža bola len tesne prikrytá. Keď tekutina vsiakne do ryže, prilejeme opäť trochu vývaru.
Asi 3 minúty pred koncom varenia pridáme syrečky ,Zľahka premiešame a odstavíme. Do rizota vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
![]() |
Autor: mia2404 |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
4 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Hmm, vypadá moc dobře
treba to vyskusat , ja som predtym rizoto nelubila , ale odkedy tam pridavam syrecky milujem rizoto
+ mňa najviac zaujal ten tavený syr ... takéto rizotko som ešte nerobila ...
dobrý napad , nabuduce nahradim trosku vyvaru s vinkom
jaaaj a este trosku vina bieleho do toho vyvaru..jedlo hodne kralov