Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pizzy |
110 ml voda, 1 cele vajce, 4 lyzice olej, cca 350 g hladka muka (vacsinou este trochu dosypavam), 25 g cerstve drozdie, lyzicka cukor, lyzicka sol, trosku mlieka.
Oblozenie
2 lyzice kapary, 2 plechovky ancoviciek...su to klasicke *ocka*, ktore su v oblube na jednohubkach, anocovicky su vlastne zrolovane sardelky a v strede je kapara, olivy, 5 strucikov cesnak, paradajkova omacka (ja pouzivam barilla arrabbiata, predavaju v tescu), olivy, hrst struhaneho syra.
Ja cesto robim v domacej pekarni, takze suroviny davam do nadoby najprv tekute a potom sypke suroviny. sol dam do jedneho rohu a prekryjem mukou, cukor do druheho rohu. V troske tepleho mlieka rozpustim drozdie a toto vylejem na cukor. Zapnem program cesto.
Vykysnute cesto rozvalkam, ja si robim obdlznikovy tvar (nepokryje cely plech). Plech pod cesto pomazem olejom a prelozim cesto.
Cesto potriem omackou, ancovicky rozmotam a sardelkove filetky kladiem po ceste, posypem rovnomerne kapary, nakrajane olivy a naplatkovany cesnak. cibulu davam len symbolicky, par velmi velmi natenko nakrajanych koliesok.
Plech vlozime do rury. Ako dlho piect je tazko povedat, ja mam tu ruru plynovu, ktora ide len na najvyssom stupni, takze peciem 10 min, skontrolujem a potom uz len dopeciem max 10 min.
Syr sypem tiez len symbolicke mnozstvo....a to tesne pred dopecenim.
Pizzove korenie nepouzivam vobec kapary a sardelky su natolko vyrazne, ze pizzu uz netreba prechucovat.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
petralajtka:..no a ja ju zas vobec nemozem jest....mna pri ancovickach trasie....
no tak som som kolac upiekla vcera vecer, nemala som kapary, len dve plechovky sardelovych ociek, tak som ich trochu "rozobrala" a pridala som este jeden balicek schwarzvaldskej sunky, ostatne vsetko ako Ty
moj drahy zjedol pol plechu, mam ta pozdravovat
tak tento recept mi dnes vyhodilo ako náhodný...náhoda to určite nebude, v poslednej dobe sa neviem dojesť sardel a kapár
+1
Ajajaj!!
+ ďalší krásny recept do mojej zbierky ...
Moc jedlé+1