Viac ako  4 000  receptov

Pletenky robene z jedneho pramena

Pletenky robene z jedneho pramena
nahoru
Pletenky robene z jedneho pramena Pletenky robene z jedneho pramena
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domáca pekáreň
Čas prípravy Čas prípravy: 20 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 8 ks

Suroviny:

400g polohruba muka, 200 ml vody, 50 g rozpustene maslo, 25g cerstve drozdie, trosku mlieka, lyzicka cukor, naozaj plna lyzicka soli.

Postup

Do pekarne dame v uvedenom poradi vodu (kedysi som davala mlieko, ale uz davam vodu), rozpustene maslo, muku, do jedneho rohu sol a prikryjeme ju mukou, do druheho cukor a na cukor vylejeme drozdie, rozpustene v troske tepleho mlieka.
Zapneme program cesto.
Po vykysnuti cesto prepracujeme na doske a rozdelime ho na 8 casti. Bochnicky mi vazili cca 85g a nechala som ich podkysnut este nejakych 10 min. Potom som kazdy bochnicek premenila na dlhsi sulok a z kazdeho sulku som vytvorila malu pletenku.
Robila som to presne podla navodu v odkaze, ulozeny v poznamke.
Dala som na plech peciaci papier a pokladla pletenky. Pod kazdou som pre istotu este vytrela olejom.
Znovu nechala podkysnut cca 35 min a potrela som bielkom.

Poznámka

http://www.primapekarna.estranky.cz/fotoalbum/f-o-...
Cathleen touto cestou dakujem, jej postup je natolko nazorny, ze som to pochopila na prvy krat. Prvu som robila behanim z kuchyne k pc, ale potom to uz islo.
pletenky som mala male, skor ako banketky, take na tri zahryznutia. Pokial chcete velke, musite si rozdelit cesto na menej casti a urobit viac cesta.
Piekla som ich prvykrat a neviem ako chutia na druhy den, zjedli sme ich po upeceni uplne vsetky.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Pletenky robene z jedneho pramena"

autor: vybusna
vložené: 11. 04. 2011 14:01:26  nahlásiť  reagovať
 

preto to viem, lebo moshe sem vkladal recept na chalu...vidis vobec som neskontrolovala ci to nie je podobny recept...Moshe vkladal zidovske recepty a aj v nejakom casopise som videla zidovske recepty a tam bol aj recept na pecivo a to sa volalo chala

autor: amalia
vložené: 11. 04. 2011 13:57:29  nahlásiť  reagovať
 

asi áno, nikdy som sa nad tým nezamýšľala, sú to vlastne Portugalci, ale varia vynikajúcosmajlik

autor: vybusna
vložené: 11. 04. 2011 13:14:07  nahlásiť  reagovať
 

amalijka....chala je po zidovsky nie?

autor: amalia
vložené: 11. 04. 2011 12:56:50  nahlásiť  reagovať
 

bezkonkurenčnésmajlik, Milik, u kámošky som jedla niečo podobné, hovorili tomu "chala". smajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vložené: 11. 04. 2011 11:52:05  nahlásiť  reagovať
 

VybusnasmajliksmajliksmajlikKrása!

autor: vybusna
vložené: 10. 04. 2011 20:46:37  nahlásiť  reagovať
 

cathleen...vdaka, podarilo sa. Naozaj ked som ich nechala dlhsie podkysnut, tak uz boli krasne hladke. Druha fotka, je uz tato druha varka.

autor: Yanah
vložené: 08. 04. 2011 10:30:19  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik zopár posledných rokov už tiež miesim skoro všetky kysnuté cestá s vodou a nie s mliekom ...

autor: eva hubova
vložené: 06. 04. 2011 23:06:38  nahlásiť  reagovať
 

supersmajlik+3

autor: cathleen
vložené: 06. 04. 2011 19:40:59  nahlásiť  reagovať
 

Jaaaj! Po umotání, před vložením do trouby, by housky měly kynout určitě aspoň 40-45 minut, takže to mohlo být tím.
A rúra klidně může být přehřátá, když vkládáš dovnitř plech, dost se vyvětrá = ochladí. Jestli se ti chce, zkus houstičky ještě jednou, nech je víc vykynout a uvidíšsmajlik

vložené: 06. 04. 2011 14:52:25  nahlásiť  reagovať
 

No bezva!!smajlik

autor: vybusna
vložené: 06. 04. 2011 14:47:09  nahlásiť  reagovať
 

no s tym pecenim ti nepoviem. tu mam plynovy sporak a plyn v rure mi hori len ked je naplno. na spodku mam polozeny plech a peciem vysoko hore, ked idem vlozit plech, tak ruru necham minutku otvorenu, aby nebola taka prehriata.
no pred vlozenim do rury kysli asi 10 minut.
a cesto bolo nebolo riedke...

autor: cathleen
vložené: 06. 04. 2011 14:33:24  nahlásiť  reagovať
 

Nevim presne, taky se mi to parkrat kdysi stalo. Nemelas volnejsi (ridsi) testo? Z pevnejsiho uvalis pekne kulate valecky.,a jak dlouho ti housky kynuly pred vlozenim do trouby? A posledni otazka - na kolik stupnu jsi pekla? smajlik jsem desna, co?

autor: vybusna
vložené: 06. 04. 2011 10:58:44  nahlásiť  reagovať
 

cathleen...prosim ta preco ich mam take hrbolate

autor: cathleen
vložené: 06. 04. 2011 10:57:07  nahlásiť  reagovať
 

Wooow, máš je nádherné!smajliksmajlikTo věřím, že chutnalysmajlik

autor: vybusna
vložené: 05. 04. 2011 22:08:54  nahlásiť  reagovať
 

mozno by ste mi mohli poradit, ako docielit aby povrch pletenky nebol taky hrbolaty, ale pekny hladky.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz