Viac ako  4 000  receptov

Kuracie prsia s krémovou syrovo-rajčinovou omáčkou

Kuracie prsia s krémovou syrovo-rajčinovou omáčkou
nahoru
Kuracie prsia s krémovou syrovo-rajčinovou omáčkou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3-4

Suroviny:

4 ks kuracie prsia – nakrájať na kocky alebo slížiky
4 strúčiky cesnaku – nakrájať na tenké kolieska
1 menšia červená cibuľa – nakrájať nadrobno
1ks kyslá smotana (200ml)
1ks syr v črievku (napr. Bambino) alebo 5-6ks syrových trojuholníkov
2PL rajčinového pretlaku
200g šampiňónov – nakrájať na väčšie kúsky
cca 100ml vody (len ak treba riediť omáčku)
olivový olej
½ ČL oregana
½ ČL drvenej rasce
½ ČL vegety
¼ ČL chilli korenia
soľ, mleté čierne korenie
príloha – 1 balenie gnocchi (500g)

Postup

Na 2PL oleja osmažíme cibuľku a keď začne mäknúť pridáme cesnak, premiešame a po chvíli vložíme kuracie prsia. Opekáme na vyššej teplote asi 10minút. Potom osolíme (solíme radšej menej – záleží aký dávame syr), okoreníme, pridáme oregano, rascu, vegetu, chilli a čierne mleté korenie. Ešte chvíľku opekáme a potom pridáme celý syr z črievka, kyslú smotanu a pretlak. Poriadne rozmiešame, privedieme do varu a následne uberieme teplotu, aby sa nám to len pomaly dusilo. Nezabudnite to ale častejšie miešať, aby to neprihorelo. Ak sa vám to zdá príliš husté prilejte trošku vody, ale nie príliš veľa, lebo keď pridáte šampiňóny, tie tiež pustia trochu vody. Takže dusíme to spolu ďalších 5-10 minút, pokiaľ nie je mäso úplne uvarené. Potom pridáme šampiňóny a opäť necháme podusiť, ale už nie príliš dlho. My máme radšej, keď sú hríbiky ešte trošku “chrumkavé”, ale nie surové.
Počas varenia si v osolenej vode vyvaríme gnocchi (alebo iné cestoviny podľa chuti, napr. penne alebo kolienka) ktoré po uvarení scedíme a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
Na tanier si potom dáme gnocchi a zalejeme teplou omáčkou s kuracím mäskom. Na vrch môžeme posypať troškou drhnutej mozzarelly a čerstvou pažítkou.

Poznámka

Tip: Ak máte ešte chvíľku čas, tak vyskúšajte vo veľkom hrnci spolu premiešať gnocchi aj kura s omáčkou a všetko spolu dať do vopred maslom vymastenej zapekacej misy, posypte drhnutým syrom a zapečte v rúre (10-15minút). My sme už boli hladní a tak nebol čas na nejaké to zapekanie...
www.gurman.estranky.sk

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Kuracie prsia s krémovou syrovo-rajčinovou omáčkou"

autor: spagetka
vložené: 12. 04. 2011 16:55:33  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Silvia K.
vložené: 08. 04. 2011 22:21:34  nahlásiť  reagovať
 

vyzerá to veľmi dobresmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 08. 04. 2011 10:56:29  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik mňam ... u nás by som to tiež nestihla zapiecť smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz