Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Vianocne pečivo - Pečené |
Cesto : : 230 g hladkej múky, 60 g solamylu, 200 g tuku, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, kôra z 1 citrónu, na špičku noža prášku do pečiva, 10 g strúhaných orechov (môžu byť i mandle alebo kokos), 90 g cukru Náplň: ríbezľový lekvár Tmavá poleva: 100 g čokolády, 1 lyžica masla, 1 lyžica stuženého tuku Biela poleva: 150 g práškového cukru, 1 bielok, 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
Spracujeme suroviny na cesto a necháme 2 hodiny v chlade. Potom vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm. Upečieme do ružova. Vychladnuté potrieme lekvárom a namáčame lekvárovou stranou do čokoládovej polevy. Po zaschnutí ozdobíme bielou polevou cik-cak.
Kolieska sa dajú dobre zmraziť, potom môžeme nechať rozmraziť pri izbovej teplote. Rozmrazia sa rýchlo.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.