Viac ako  4 000  receptov

Základné lazane

Základné lazane
nahoru
Základné lazane Základné lazane Základné lazane Základné lazane Základné lazane Základné lazane Základné lazane Základné lazane Základné lazane Základné lazane
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Cestoviny
Čas prípravy Čas prípravy: 1,5 hod
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2

Suroviny:

Mäsová plnka:
300g mletého bravčového mäsa (môže byť aj hovädzie, resp. mix)
2 lyžice oleja
1 cibuľa
2 čajové lyžičky mletej sladkej papriky
2 lyžice kečupu
soľ, mleté čierne korenie

Bešamel:
250ml smotany na varenie (10% tuku)
1 lyžica masla
1 lyžica oleja
1 lyžica (kopcovitá) múky
muškátový oriešok

Ostatné prísady:
lazane - ja som potrebovala 6 plátkov. Odporúčam tie, ktoré netreba vopred variť, ak kúpite tie, ktoré variť treba, musíte si prispôsibiť dobu pečena.
100g strúhaného syra (akýkoľvek tvrdý neúdený syr)

Postup

1. najprv si pripravíme mäsovú plnku: na panvici zohrejeme olej a pridáme na kocky pokrájanú cibuľu
2. keď je cibuľa sklovitá (1-2 minúty), pridáme mleté mäso a posypeme paprikou.
3. rýchlo premiešame, a podlejeme trochou horúcej vody. Necháme dusiť približne 20 minút (ak používate hovädzinu, tak dlhšie)
4. keď je mäso udusené, ochutíme soľou, korením a kečupom (kečup môžete pokojne vynechať, ak ho tam nehcete)
5. pripravíme si bešamel: v kastróliku zohrejeme olej a rozpustíme v ňom maslo
6. pridáme múku, pomiešame, necháme múku pár sekúnd "opekať"
7. pomaly prilievame smotanu - zmes začne rýchlo hustnút, preto odporúčam po celý čas miešať metličkou
8. pridáme postrúhaný muškátový oriešok (stačí troška)
9. necháme prevrieť a odstavíme
10. pripravíme si zapekaciu misu a na dno nalejeme vrstvu bešamelu.
11. na bešamel pololžíme plátky lazaní, ktoré sme opláchli pod horúcou vodou. Potom na lazane nasypeme dusené mäso, posypeme syrom, a znovu polejeme bešamelom.
12. pokračujeme vo vrstvení v poradí lazane-mäso-syr-bešamel. Poslednú vrstvu zakončíme bešamelom a urobíme ju bez syra - ten by sa pri pečení spálil (čiže na vrchu bude mäso a bešamel)
13. vložime do rúry a pečieme na 200 stupňoch asi 30 minút. Tesne pred dopečením (2-3 min) posypeme zvyškom syra.

Poznámka

Nie je to originál recept, do toho ide víno, mrkva, a vôbec, je omnoho sofistikovanejší. Toto je vyslovene pre lazaňových začiatočníkov.

Autor Autor: (Radka Zamborova)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Základné lazane"

autor: Erika (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 04. 2011 20:56:06  nahlásiť  reagovať
 

dakujem za nevedomu reklamu, tie lasagne patria nam. ale ich kvalita/cena je fajn, sama ich kupujem. pozdravujem.e.

autor: ercicka
vložené: 14. 04. 2011 18:35:32  nahlásiť  reagovať
 

vietnamka: mozno by si tu fotku skatulky s lazanmi mohla pridat k receptu smajlik

autor: eva hubova
vložené: 14. 04. 2011 07:03:56  nahlásiť  reagovať
 

Krásně jsi je zapeklasmajliksmajliksmajlik+2

autor: mia2404
vložené: 13. 04. 2011 20:50:30  nahlásiť  reagovať
 

jasne ze neurazila ,ale doteraz som stale uvarila lazane a niak sa mi zlepili stale dokopy kym som ich dostala do zapekacej misysmajlik, ale zo suchymi sa mi zdaju jednoduchsiesmajlik

autor: vietnamka
vložené: 13. 04. 2011 20:45:08  nahlásiť  reagovať
 

no, ja dufam, ze som ta neurazila smajlik .. lebo mne to teda musel povedat az kolega, ze zapecene cestoviny sa robia tak, ze sa vlozia do rury suche (vzdy som ich predvarila, a potom boli na blato).

autor: mia2404
vložené: 13. 04. 2011 20:39:19  nahlásiť  reagovať
 

haha viem ze su suche , ale asi sa musim vybrat do tesca , lebo na dedine to nemajusmajlik

autor: vietnamka
vložené: 13. 04. 2011 20:16:47  nahlásiť  reagovať
 

mia, dufam, ze sa neurazis, ked sa opytam.. ty vies, ze tie, co sa nepredvaraju, su tiez suche, vsak ano? Ja teda len aby sme si rozumeli smajlik

autor: vietnamka
vložené: 13. 04. 2011 20:13:17  nahlásiť  reagovať
 

mia, v tesku.. ja si tam vzdy postudujem obal lazani, a vyberiem. Popravde, skor vidim tie, co sa nevaria.. tie, ktore musis predvarat, vidim iba zriedka. Mam ti odfotit skatulku a poslat, ktore som pouzila?

autor: mia2404
vložené: 13. 04. 2011 20:06:31  nahlásiť  reagovať
 

smajlik, lákavá pochútka+1smajlik prosim ta kde kupujes lazane ktore netreba varit???, ja som na nich este nenatrafila

autor: ercicka
vložené: 13. 04. 2011 18:03:01  nahlásiť  reagovať
 

mas krasnu zapekaciu misu a v nej partadne lazane smajlik

autor: vietnamka
vložené: 13. 04. 2011 17:52:05  nahlásiť  reagovať
 

ešte by som rada ku tomuto dodala, že NAOZAJ nie sú zhorené, oni len tak vyzerajú smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz