Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Čas prípravy: 1,5 hod | |
Počet porcií (kusov): 2 |
Mäsová plnka:
300g mletého bravčového mäsa (môže byť aj hovädzie, resp. mix)
2 lyžice oleja
1 cibuľa
2 čajové lyžičky mletej sladkej papriky
2 lyžice kečupu
soľ, mleté čierne korenie
Bešamel:
250ml smotany na varenie (10% tuku)
1 lyžica masla
1 lyžica oleja
1 lyžica (kopcovitá) múky
muškátový oriešok
Ostatné prísady:
lazane - ja som potrebovala 6 plátkov. Odporúčam tie, ktoré netreba vopred variť, ak kúpite tie, ktoré variť treba, musíte si prispôsibiť dobu pečena.
100g strúhaného syra (akýkoľvek tvrdý neúdený syr)
1. najprv si pripravíme mäsovú plnku: na panvici zohrejeme olej a pridáme na kocky pokrájanú cibuľu
2. keď je cibuľa sklovitá (1-2 minúty), pridáme mleté mäso a posypeme paprikou.
3. rýchlo premiešame, a podlejeme trochou horúcej vody. Necháme dusiť približne 20 minút (ak používate hovädzinu, tak dlhšie)
4. keď je mäso udusené, ochutíme soľou, korením a kečupom (kečup môžete pokojne vynechať, ak ho tam nehcete)
5. pripravíme si bešamel: v kastróliku zohrejeme olej a rozpustíme v ňom maslo
6. pridáme múku, pomiešame, necháme múku pár sekúnd "opekať"
7. pomaly prilievame smotanu - zmes začne rýchlo hustnút, preto odporúčam po celý čas miešať metličkou
8. pridáme postrúhaný muškátový oriešok (stačí troška)
9. necháme prevrieť a odstavíme
10. pripravíme si zapekaciu misu a na dno nalejeme vrstvu bešamelu.
11. na bešamel pololžíme plátky lazaní, ktoré sme opláchli pod horúcou vodou. Potom na lazane nasypeme dusené mäso, posypeme syrom, a znovu polejeme bešamelom.
12. pokračujeme vo vrstvení v poradí lazane-mäso-syr-bešamel. Poslednú vrstvu zakončíme bešamelom a urobíme ju bez syra - ten by sa pri pečení spálil (čiže na vrchu bude mäso a bešamel)
13. vložime do rúry a pečieme na 200 stupňoch asi 30 minút. Tesne pred dopečením (2-3 min) posypeme zvyškom syra.
Nie je to originál recept, do toho ide víno, mrkva, a vôbec, je omnoho sofistikovanejší. Toto je vyslovene pre lazaňových začiatočníkov.
Autor: vietnamka (Radka Zamborova) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
dakujem za nevedomu reklamu, tie lasagne patria nam. ale ich kvalita/cena je fajn, sama ich kupujem. pozdravujem.e.
vietnamka: mozno by si tu fotku skatulky s lazanmi mohla pridat k receptu
Krásně jsi je zapekla+2
jasne ze neurazila ,ale doteraz som stale uvarila lazane a niak sa mi zlepili stale dokopy kym som ich dostala do zapekacej misy, ale zo suchymi sa mi zdaju jednoduchsie
no, ja dufam, ze som ta neurazila .. lebo mne to teda musel povedat az kolega, ze zapecene cestoviny sa robia tak, ze sa vlozia do rury suche (vzdy som ich predvarila, a potom boli na blato).
haha viem ze su suche , ale asi sa musim vybrat do tesca , lebo na dedine to nemaju
mia, dufam, ze sa neurazis, ked sa opytam.. ty vies, ze tie, co sa nepredvaraju, su tiez suche, vsak ano? Ja teda len aby sme si rozumeli
mia, v tesku.. ja si tam vzdy postudujem obal lazani, a vyberiem. Popravde, skor vidim tie, co sa nevaria.. tie, ktore musis predvarat, vidim iba zriedka. Mam ti odfotit skatulku a poslat, ktore som pouzila?
, lákavá pochútka+1 prosim ta kde kupujes lazane ktore netreba varit???, ja som na nich este nenatrafila
mas krasnu zapekaciu misu a v nej partadne lazane
ešte by som rada ku tomuto dodala, že NAOZAJ nie sú zhorené, oni len tak vyzerajú