![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
700-800 g hovädzieho krku alebo iného hovädzieho mäsa na dusenie, 3 väčšie mrkvy, 1 červená cibuľa, 1 čerstvá čili paprika, 3 pl paradajkového pyré alebo pretlaku, 1 pl sójovej omáčky, 1 čl sezamového oleja, 2-3 pl rastlinného oleja, 150 ml suchého bieleho vína (môže byť aj odrodové červené, ale môžete ho aj vynechať), 1 -1,5 l vývaru z hovädzích kostí, zelená časť z 2 jarných cibuliek, petržlenová vňať
Mäso nakrájame naprieč vlákien na hrubšie pásiky, mrkvu na väčšie hranolčeky, cibuľu nadrobno, z čili vyberieme semienka (ak máte radi pikantnejšie, môžete ich nechať). Nožom vyškriabeme dužinu s čili a krátko ju orestujeme s cibuľou na rozpálenom oleji. Pridáme mäso a na silnom plameni ho prudko opečieme, kým sa nezatiahne a nezbelie. Podlejeme vínom, pridáme mrkvu, sójovú omáčku, paradajkové pyré a sezamový olej. Dôkladne premiešame, zalejeme vývarom, hrniec zakryjeme pokrievkou a dusíme na slabom plameni 1 - 1,5 hodiny. Občas premiešame, v prípade potreby trochu podlejeme vývarom. Jedlo má mať hustú šťavu. Podávame s cestovinami - so širšími rezancami, s tagliatelle, tarhoňou alebo s kuskusom. Je to sobotňajší eintopf, ktorý si tíško bublá na sporáku, keď máme kopu inej roboty :-)
![]() |
Autor: amalia |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
4 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
+ pekný recept ...
Receptík hezký jen ta naše mládež se s mrkví moc nekamarádí+
podobně dělávám,ale vše dám do pekáče a dělám v troubě,je to mňamka+1
krásne vyzerá,samé dobré suroviny +