Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Ostatné |
300 g pate brisée, 500 g jemného tvarohu, 4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 100 ml hustej smotany, 2 pl kirschu, šťava z 2 citrónov, 1pl vanilkovej esencie, 2 pl vanilkového cukru, 1 pl škrobu
Pate brisée: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 1 žĺtok, 1pl studenej vody, štipka soli. Vymiesiť, urobiť guľu a uložiť najmenej na 1 hodinu do chladu. Najlepšie je na noc. Vychladené cesto rozvaľkajte a vyložte ním okrúhlu formu. Popichajte ho vidličkou, ale rozhodne ho nepredpekajte! Všetky suroviny okrem vanilkového cukru vymiešajte spolu v mise a vylejte na cesto. Povrch posypte vanilkovým cukrom. Pečte 30 minút v rúre predhriatej na 180°C, potom teplotu znížte a koláč dopečte (10-15 min) na 160 stupňoch. Vanilkový cukor na povrchu skaramelizuje.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Gita:kirsch je alkohol z čerešní maraskino. Ale dá sa použiť aj naša alebo maďarská čerešňovica, hoci tie majú podstatne vyšší obsah alkoholu.
čo je kirsch?
+ ďakujem za recept ... tvarohovú tarte som ešte nikdy nerobila ...
Zase jedna dobrotka+1