Viac ako  4 000  receptov

Kyslá hubová polievka

Kyslá hubová polievka
nahoru
Kyslá hubová polievka Kyslá hubová polievka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky

Suroviny:

2 hrste krájaných sušených hríbov, najlepšie dubákov
2PL masla
1 malá cibuľa, alebo polovica z veľkej – nakrájaná nadrobno
3-4 strúčiky cesnaku - prelisovať
½ ČL mletej červenej papriky
1 kocka zeleninového bujónu – rozpustená v 0,5l rozvarenej vody
1-2 ks bobkový list
½ ČL soli
¼ ČL - čierneho mletého korenia aj saturejky
4-5 stredne veľkých zemiakov
2-3 lyžice octu
1ks sladká smotana na varenie (200ml)
2PL hladkej múky
polotučné mlieko – cca 0,5l
voda
na dochutenie – soľ, vegeta

Postup

Sušené hríby namočíme na 10 minút do teplej vody, aby zmäkli. Keď sú mäkké, tak ich zlejeme prepláchneme vodou a rukou vyžmíkame. Na masle si osmažíme cibuľu. Po chvíli pridáme cesnak, opäť osmahneme, pridáme nakrájané huby a spolu trochu smažíme. Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme bujónom. Pridáme bobkový list, ochutíme mletým čiernym korením, saturejkoua soľou. Privedieme do varu a potom pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané zemiaky. Prikryjeme pokrievkou, opäť privedieme do varu a keď sa polievka začne variť, znížime teplotu a varíme pokiaľ nie sú zemiaky takmer hotové, ale nie úplne uvarené. Pridáme ocot a môžeme to teraz ochutnať – ja som dala najskôr 2PL octu, ale potom som ešte pridala ďalší - asi ½ PL, lebo sa mi to nezdalo dosť kyslé (nezabudnite, že do polievky ideme ešte pridávať zátrepku - smotanu s múkou, mlieko a vodu). V hrnčeku si spolu poriadne rozmiešajte smotanu s múkou a so 100ml mlieka. Primiešajte do tejto zátrepky pár lyžíc z polievky v hrnci – aby sa vyrovanli teploty a aby sa nám to všetko nezrazilo. Zátrepku vylejte do polievky a všetko spolu miešajte, kým sa masa nespojí. Prilejte ďalšie mlieko a vodu – tu záleží na vás, či máte radšej polievky krémovejšie a teda dáte viac mlieka alebo ho nahradíte vodou. Ja som dala pomer asi 1:1. Polievku som mala stredne hustú. (môj odhad je, že som dala asi 0,5litra vody aj mlieka). Ak treba, môžete dochutiť vegetou alebo soľou.

Poznámka

Podávame s krutónmi – chlieb alebo pečivo si nakrájame na kocky. Na panvici si zohrejeme 1PL olivového oleja a na ňom opečieme pečivo.
www.gurman.estranky.sk

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Kyslá hubová polievka"

autor: jana (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 10. 2013 10:36:49  nahlásiť  reagovať
 

namiesto octu je dobré dať šťavu z kyslej kapusty, tak to robievala moja babka...

autor: kiki (neregistrovaný/á)
vložené: 18. 03. 2013 14:55:15  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

vložené: 23. 04. 2011 15:57:44  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 21. 04. 2011 06:14:56  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik zaujímavá polievočka ... robím trošku inak, niekedy vyskúšam podľa teba ...


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz