Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň | |
Počet porcií (kusov): 12 |
200-220 ml plnotučného mlieka
120 ml bieleho domáceho jogurtu* (to je asi jeden malý kupovaný)
20 g najemno nastrúhaného parmezánu alebo iného aromatického syra
1-1,5 čl soli
1 čl medu alebo cukru
20 g vytopeného masla** alebo masti
500 g hladkej múky T650 (550)
1/3 čerstvého droždia***
Suroviny v tomto poradí vložíme do pekárne a zapneme program cesto. Po ukončení programu cesto vyberieme na dosku a rozdelíme na 12 dielov. Každý diel premiesime a necháme na pomúčenej doske prikrytý asi 10 min podkysnúť.
Ďalej tvarujeme z bochníčkov pečivo podľa vlastnej fantázie. Pred pečenim som potierala rozšľahaným bielkom s trochou mlieka a 1/2 čl soli.
* Ja som použila domáci jogurt, ten bol trochu redší, takže som dala len 200 ml mlieka. Kupovaný jogurt je dosť hustý, bude treba mlieka viac. Treba si odsledovať cesto.
** vytopené alebo prepustené maslo sa dá kúpiť (v Nemecku určite), recept nájdete aj na týchto stránkach - link v poznámke
*** ak použijete mrazené droždie, vhoďte ho rovno do mlieka
Ghee (prepustené maslo):
http://www.toprecepty.sk/recept/1353-ghee-prepuste...
Postup na zajačikov nájdete na stránkach Cathleen:
http://www.primapekarna.estranky.cz/fotoalbum/f-o-...
Postup na motanie rozkov nájdete v recepte Lúpačky s medom:
http://www.toprecepty.sk/recept/906-lupacky-s-medo...
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
yanah
+ ach, to je kráásne pečivko ...
dakujem
Moc hezké,zajíčci jsou nádherní+3
Mas to nadherne!
Jéééj aké krásne mňam +