Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Krémy, polevy, plnky - Ostatné |
400ml sladkej smotany, vsade som sa stretla s tym, ze ma byt 33%,ale ja som robila v pohode s 30%, 100g kvalitnej cokolady na varenie (v utorok doplnim kolko % mala podielu kakaa, lebo fakt bola uzasna), 2 lyzice cukru.
Vecer 400ml smotany vlejeme do vhodneho kastrola, sypneme cukor a nalameme do nej cokoladu.
Zacneme zahrievat za staleho miesania, cokolada sa rozpusti a nechame kratko prejst varom ..najviac minutu. Nechame vychladnut a vlozime na noc do chladnicky.
Na druhy den prelejeme cokoladovu slahacku do misy na slahanie, vlejeme do nej 200 ml smotany a zacneme slahat, pokial nam nevznikne fakt husty krem.
Slahackou potierame rolady, torty, zakusky, robime z nej pohare, zdobime.
Pozor, vela ludi si myli tuto slahacku s parizskym kremom, z ktoreho sa robia napriklad parizske rozky, alebo likerove spice. Tento krem je trvacnejsi a pevnejsi ako je slahacka, ide do neho stuzeny tuk.
Povodne som robila len s 400ml, ale slahacka bola tak strasne husta, ze som ju musila nariedit dalsim kelimkom. Toto sa mi este nestalo, preto musim pozriet kolko percen kakaa maju vo varovej cokolade v nemecku.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
niekedy aj mne ostali bodky....ja som to neriesila
vybusna, akurat to robim, ale ta cokolada sa mi nerozpustila celkom, ostali tam bodky... to tak moze byt? alebo bola vadna cokolada? lebo som davala dietnu cokoladu, sladenu fruktozou, nie cukrom
+2
no, take maju asi vsetci, aj rewe, aj kaufland, to je myslim 55%
a cokoladu som tu dala...tiez z tenglaca....oni ju maju tam kde predavaju veci na pecenie..je v priesvitnom celofane balena, take velke kocky do vysky ma.
fakt? ja kupujem tu modru, ta sa mi krasne vyslaha aj bez stuzovaca, ina nie... ale tenglacovsku som neskusala
ee, tu obyckovsku tenglacovsku stark marke, ci ako sa to pise.
mili, aku slahacku si pouzila? znacku ... tu modru, weihenstephan?
yanah..aj ja som len tak robila, ale to bolo nenormalne huste, po vyslahani, ja som urobila len par zaberov a no huste huste, tak som tam prdla este jednu normalnu surovu slahacku a bolo to uz ono.
+ hmmm, takto robenú parížsku šlahačku nepoznám ... doteraz som robila iba tak, že zvariť šlahačku a čokoládu, vychladiť a na druhý deň vyšlahať ... vďaka za recept, určite vyskúšam