Viac ako  4 000  receptov

Veľkonočný králik, jahňa, kozľa

Veľkonočný králik, jahňa, kozľa
nahoru
Veľkonočný králik, jahňa, kozľa
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 60 min + priprava

Suroviny:

1 kg masa (kralik, jahna, kozla). Bravcova mast (3 lyzice na vymastenie pekaca + mast na kazdy kusok masa), vajcia, hladku muku a struhanku na trojobal, 400 ml sladke mlieko, 6 vajec, 1 kopcovita lyzica hladkej muky, sol.

Postup

Maso naporcujeme na hrudky, osolime ho a obalime v trojobale (muka, vajce, struhanka). Hlboky pekac nahrubo vymazeme mastou, poukladame vedla seba obalene kusky masa a na kazdy dame este mast. Dame piect do vyhriatej rury, kym nie je makke (ja som mala kralika a bol hotovy za 60 min). V mlieku rozslahame 6 vajec a muku, ochutime solou. Ked je maso uz makke, vylejeme k nemu vajecnu zmes a pecieme kym vajcia nestuhnu.
Jedava sa to s chlebom a uhorkami.

Pod pekac v kt. pecieme odporucam polozit plech, lebo pocas pecenia to peni a frka a tak.....

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2653

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Veľkonočný králik, jahňa, kozľa"

autor: mirocka (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 05. 2013 19:33:11  nahlásiť  reagovať
 

dakujem za odpoved, miesto toho alobalu mozem normalne zavriet pekac vrchnakom?

autor: vybusna
vložené: 06. 04. 2013 17:58:58  nahlásiť  reagovať
 

mirocka: no..podla kvality masa...tento rok som robila z mladuckeho zajaca a pomedzi to som davala kuracie takze som piekla hodinu. a peciem to prikryte alobalom. Na kolko stupnov..hm...ako ked peciete maso...tak ako ste zvyknuta.
Ked je maso makke, tak dam dolu alobal a zalejem to vajciami a peciem do ich stuhnutia uz bez prikrytia.

autor: mirocka (neregistrovaný/á)
vložené: 06. 04. 2013 17:51:56  nahlásiť  reagovať
 

vyzera to super, chcem sa opytat, ci sa to pecie prikryte a na kolko stupnov. dakujem

autor: cathleen
vložené: 07. 03. 2012 13:02:29  nahlásiť  reagovať
 

Opravdu zajímavésmajliksmajliksmajlikUkládám si k vyzkoušení, děkujusmajlik

autor: tanika (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 04. 2011 13:55:01  nahlásiť  reagovať
 

zaujímavý recept...

autor: eva hubova
vložené: 25. 04. 2011 23:29:54  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik3krásný králíčeksmajlik

autor: Yanah
vložené: 25. 04. 2011 20:40:53  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik jáááj, ale toto je taký krááásny starodávny recept aj s nádherným príbehom ... také ja mám veľmi rada smajlik

autor: vietnamka
vložené: 24. 04. 2011 22:15:45  nahlásiť  reagovať
 

jeeej, no ako si ma potesila tymto receptom! ja som to zajtra chcela urobit, ale nevedela som ako, uz som ti chcela volat!


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz