Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso | |
Čas prípravy: 60 min + priprava |
1 kg masa (kralik, jahna, kozla). Bravcova mast (3 lyzice na vymastenie pekaca + mast na kazdy kusok masa), vajcia, hladku muku a struhanku na trojobal, 400 ml sladke mlieko, 6 vajec, 1 kopcovita lyzica hladkej muky, sol.
Maso naporcujeme na hrudky, osolime ho a obalime v trojobale (muka, vajce, struhanka). Hlboky pekac nahrubo vymazeme mastou, poukladame vedla seba obalene kusky masa a na kazdy dame este mast. Dame piect do vyhriatej rury, kym nie je makke (ja som mala kralika a bol hotovy za 60 min). V mlieku rozslahame 6 vajec a muku, ochutime solou. Ked je maso uz makke, vylejeme k nemu vajecnu zmes a pecieme kym vajcia nestuhnu.
Jedava sa to s chlebom a uhorkami.
Pod pekac v kt. pecieme odporucam polozit plech, lebo pocas pecenia to peni a frka a tak.....
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2653
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
dakujem za odpoved, miesto toho alobalu mozem normalne zavriet pekac vrchnakom?
mirocka: no..podla kvality masa...tento rok som robila z mladuckeho zajaca a pomedzi to som davala kuracie takze som piekla hodinu. a peciem to prikryte alobalom. Na kolko stupnov..hm...ako ked peciete maso...tak ako ste zvyknuta.
Ked je maso makke, tak dam dolu alobal a zalejem to vajciami a peciem do ich stuhnutia uz bez prikrytia.
vyzera to super, chcem sa opytat, ci sa to pecie prikryte a na kolko stupnov. dakujem
Opravdu zajímavéUkládám si k vyzkoušení, děkuju
zaujímavý recept...
3krásný králíček
+ jáááj, ale toto je taký krááásny starodávny recept aj s nádherným príbehom ... také ja mám veľmi rada
jeeej, no ako si ma potesila tymto receptom! ja som to zajtra chcela urobit, ale nevedela som ako, uz som ti chcela volat!