Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov |
Cesnakove struciky
Niekto mava problem s cesnakom v jedle, ze mu zatazuje zaludok. Tak som sa minuly tyzden docitala, ze tie tazkosti mozno sposobuje klicik ktory stredom cesnaku rastie. Vraj je pre zaludok nestravitelny. Neviem co je na tom pravdy, ale pre *istotu* som to zacala robit, aj ked nam cesnak nevadil.
Postup je jednoduchy, cesnakovy strucik rozrezeme a capik v strede vydlabeme.
Ci to funguje nezarucujem, ale zdalo sa mi to zaujimave.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
to je zaujímavé, ja milujem cesnak a jem ho so všetkým s čím sa dá ibaže mám pocit, že ma po ňom strašne nafukuje Vyskúšam, dúfam, že pomôže
maja: majka....vdaka za info
aj ja to tak robim, ale cesnak je preto nestravitelny lebo obsahuje kyselinu aluminiovu, ktora je pre cloveka nestravitelna,a najviac sa jej nachadza v klickoch, preto by sa mal cesnak pred pouzitim najemno nakrajat alebo pretlacit a nechat na vzduchu aspon 15 min. aby ta kyselina bola zneutralizovana za pritomnosti vzduchu a az potom sa ma konzumovat a upravovat
Toto platí pre tých,ktorí radi konzumujú surový cesnak.Neodpustím si 1-2krát do týždňa zopár strúčkov cesnaku s mastným chlebom.Naozaj nie sú potom žalúdočné problémy,ani prdiace.;-Mám to odskúšané,už niekoľko rokov....Čo sa týka varenia tak samozrejme netreba klíček vyberať.
milik, veru, je to takžiaľ, ani naši šéfkuchári zelený prostriedok z cesnaku nevyberajú a v jari je klíčok dokonca toxický
+ tak moja mamina toto robí už celé roky a tiež tvrdí, že ten cesnak je potom ľahšie stráviteľný ... tiež som to nejaký čas robila, ale keď som nevidela žiadny rozdiel, tak som prestala ...
Zajímavé...+1
predstav si! hm, na kom by som to otestovala? vyskusam