Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Vianocne pečivo - Pečené |
3 bielky, 100 g práškového cukru, 100 g mletých orechov, 1 lyžica instantnej kávy, 1 vanilkový cukor, ríbezľový lekvár, čokoláda
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, postupne doň zašľaháme cukor. Pridáme orechy, kávu a vanilkový cukor a jemne premiešame. Vreckom na zdobenie nastriekame na vymastený plech jazýčky asi 5 cm dlhé a sušíme ich v rúre s pootvorenými dvierkami pri teplote 50 st. Necháme vychladnúť. Potom dva a dva jazýčky spojíme lekvárom a potierame čokoládou len z jednej strany.
Ak nemáme mriežku, potierame čokoládou len z jednej strany a až po zaschnutí z druhej strany. Po prilepení k podložke sa totiž z pečiva môže odlepovať.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
koľko ich urobíme z jednej tejto dávky?
eva: Kým cesto nie je tuhé, ak sa jazýčkov dotkneš prstom, nesmie byť mäkký. Len opatrne, aby si neprelomila povrch, jemne.
ako dlho jazycky susime v rure ?