Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Minútky |
3 stredne veľké bagety, alebo 10 rohlíkov – nakrájať na kocky
ohriate mlieko – 100 ml + viac podľa potreby
3-4 vajcia
200g šunky v kuse, alebo hrubšie pláty – nakrájať na kocky
čerstvá petržlenová vňať a pažítka – nasekať nadrobno
1 ČL vegety
½ ČL kmínu
čierne mleté korenie
maslo, strúhanka
Pečivo zmiešame s cca 100ml mlieka a s vajíčkami (dajte najskôr 3 a potom ak bude ešte treba pridajte ďalšie – záleží aj na ich veľkosti) a poriadne premiešame - najlepšie sa to všetko mieša rukou. Ak je treba pridáme ešte mlieko. Ďalej dáme šunku, bylinky, vegetu, kmín , čierne mleté korenie a soľ podľa chuti (ja som dala asi ½ ČL). Opäť poriadne premiešame. Stredne veľký plech si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Na plech si rozložíme rovnomerne zmes a navrch porozkladáme ešte malé kúsky masla. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (170˚-180˚C) asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a podávame s čerstvým šalátom.
My máme radšej keď je plnka mokrejšia, ale ak ju chcete mať suchšiu, dajte menej mlieka a vajec, alebo ju urobte tenšiu – teda dajte ju na väčší plech (ale potom pečte asi o 10minút kratšie, lebo by to príliš horelo).
www.gurman.estranky.sk
Autor: gurmanka | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
, musím to vyskúšať+1