Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 80 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
1 kg hovadzie maso na gulas nakrajane na kocky, 2 cibule nakrajane na kocky, 2 struciky cesnak naplatkovany, 150g susene slivky nakrajane na rezance, poldecak brandy, 125 ml biele vino, krabicka pasirovanych paradajok (alebo 4 lyzice paradajkovy pretlak), hrst nasekanych vlaskych orechov (ja som dala piniove oriesky),sol, mlete cierne korenie, lyzicka tymianu, olej.
Vo velkej rajnici rozohrejeme olej a oprazime na nom osolene a okorenene maso, maso trochu odhrnieme a pridame cibulu a cesnak, vsetko dobre premiesame anechame podusit, na malom plameni pod pokrievkou, kym nepusti stavu. Pridame paradajkovu stavu, brandy a vino. Premiesame, po povrchu rozdrobime bujonove kocky a podlejeme horucou vodou. Dusime pod pokrievkou kym nebude polomakke (ja som robila vo woku a trvalo to asi 40 min).
K polomakkemu masu pridame susene slivky, tymian, orechy, popripade este podlejeme a dusime kym nie je maso uplne makke.
U nas sa tieto jedla jedia s chlebom, ale priloha moze byt akakolvek.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
petralajtka...nie nie...ja vymysliet recept fakt neviem. nieco podobne bolo na dadalovej kucharke. prekopala som tam nejake ingrediencie a zive slivky som nahradila susenymi. potrebovala som minut otvorene vrecko, tak som cielene hladala recepty so slivkami.
že na všetky spôoby , mňa v prvom rade napadla slivovica
je to nádherné, recept si vymyslela sama?
slivky mám rada na všetky spôsoby-hlavne v mäse+
mate tusim slivkovy tyzden