Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ryby | |
Počet porcií (kusov): 4 |
800 g čerstvého tuniaka
3 veľké cibule
1 lyžica múky
hrsť hrozienok
1 lyžička octu
1 lyťička medu
1/2 lyžičky škorice
1/2 rasce
1/2 sladkej papriky
4 limetky
1 lyžica olivového oleja
Hrozienka dáme do misky s teplou vodou. Zmiešame sladkú papriku s rascou, pridáme šťavu z polovice limetky a tuniaka marinujeme 1 hodinu, po pol hodine otočíme. Na panvicu s trochou oleja dáme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme škoricu a opekáme 10 minút na slabom ohni. Pridáme ocot, med a osušené hrozienka. Pridáme trochu vody a necháme variť na slabom ohni. Tuniaka osušíme a obalíme ho v múke. Opečieme ho niekoľko minút z každej strany na inej panvici. Pred podávaním ho nakrájame na kúsky a zmiešame s omáčkou. Podávame teplé s limetkami nakrájanými na štvrtinky. Ako príloha sa hodí kuskus.
Autor: MoniMoon | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
fííha ... aká zaujímavá kombinácia surovín a chutí ...