Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Počet porcií (kusov): 2-3 porcie |
200g ryžových rezancov
2 PL slnečnicového oleja
1-2 strúčiky cesnaku – nakrájať nadrobno
300 gramov kreviet – ja som mala predvarené lúpané
2-3 ks jarná cibuľka – nakrájať na cca 2cm kúsky
2 červené chilli papričky – vyrezať stredy a nakrájať na tenké pásiky
100g mladých hráškových strukov
3 PL rybacej omáčky
1 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy
½ ČL hnedého cukru
½ ČL čierneho mletého korenia
½ Čl soli
2 PL nasekaných arašídov –nasucho opražiť
2 vajcia
Základom ázijskej kuchyne je mať všetky suroviny vopred pripravené v miskách, lebo proces varenia je zvyčajne veľmi rýchly. Najskôr si teda podľa návodu pripravíme rezance. Keď su hotové, prelejeme ich studenou vodou, aby sme zastavili proces varenia a odložíme bokom (ryžové rezance je lepšie nedovariť ako rozvariť, lebo ešte pôjdu do teplej váry). Teraz si popripravujeme jednotlivé ingrediencie – rozbijeme vajcia do misky a trochu ich rozšľaháme vidličkou, nakrájame cesnak, chilli papričky, cibuľku.
Do woku (alebo hlbokej panvice) dáme olej a keď je horúci pridáme cesnak, jemne opečieme a dáme krevety a trochu opekáme (keďže moje boli predvarené, tak som to ozaj opekala len chvíľku – ale keby dáte čerstvé, tak sa samozrejme robia dlhšie, cca 4-5 minút). Potom pridáme cibuľku, chilli a opať spolu opekáme asi minútu. Pridáme zvyšné suroviny, okrem vajec – teda hráškové struky, rybaciu omáčku, citrónovú šťavu, cukor, mleté korenie soľ a arašidy. Trochu poopekáme, odsunieme na bok panvice a na tento voľný kúsok panvice vylejeme vajcia. Z nich urobíme redšiu praženicu a zapracujeme do cestovín. Všetko spolu poriadne premiešame, pokiaľ nie sú vajcia úplne uvarené a ihneď podávame.
Do originálneho Pad Thai má ísť palmový olej (ktorý je ale veľmi tukový) a ešte pasta tamarind. Ja som ale obe tieto suroviny vynechala. A taktiež tam patria aj klíčky, ktoré som ale zabudla kúpiť, tak sme to mali bez nich a bolo to tiež fajn. Pokiaľ chcete môžete dať do receptu aj kuracie prsia alebo tofu (dajte ich na jemne opečený cesnak a ďalej postupujte podľa návodu).
www.gurman.estranky.sk
Autor: gurmanka | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Padthai je vyborne jedlo, velmi rada mam aj Fried rice, to je aj jednoduchsie na pripravu. Robim podla tohto receptu : http://cms.thajskejedla.webnode.sk/recepty/hlavne-jedla/
výborný,mňam...
toto sa mi páči - vyzerá to byť celkom ľahké a rýchle a aj celkom diétne..
www.myprivateboutique.sk
+ krásny recept ...